Την παράταση των υφιστάμενων περιοριστικών μέτρων για τον περιορισμό της εξάπλωσης του κορoνοϊού μέχρι τις 14 Δεκεμβρίου ανακοίνωσε η κυβέρνηση την Πέμπτη 3 Δεκεμβρίου.

«Στο μέτωπο του κορoνοϊού τις τελευταίες ημέρες το εθνικό μέτωπο που έχει συγκροτηθεί από την πρώτη στιγμή της πανδημίας βάλλεται από ανυπόστατους ισχυρισμούς που υιοθετούν πρακτικές συνωμοσιολογίας και διασποράς ψευδών ειδήσεων. Με σεβασμό στους πολίτες και στους επιστήμονες που συμμετέχουν στη συλλογή των στοιχείων δόθηκαν από την κυβέρνηση, τον ΕΟΔΥ και κορυφαίους καθηγητές μέλη της επιτροπής των ειδικών καταλυτικές απαντήσεις για την προάσπιση της αλήθειας», είπε αρχικά ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Στέλιος Πέτσας στη διάρκεια του briefing των πολιτικών συντακτών.

«Σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία υπάρχει μια σταθεροποίηση και μείωση κρουσμάτων, αλλά αυτή ακόμη είναι πολύ αργή. Το σταδιακό άνοιγμα της οικονομικής δραστηριότητας θα αργήσει», είπε και ανακοίνωσε παράταση του lockdown μέχρι τις 14 Δεκεμβρίου.

«Παρατείνονται τα περιοριστικά μέτρα μέχρι και τη Δευτέρα 14 Δεκεμβρίου, στις 6.00 το πρωί. Εξαίρεση, τα καταστήματα χριστουγεννιάτικων ειδών που ανοίγουν 7 Δεκεμβρίου», σημείωσε χαρακτηριστικά ο κ. Στέλιος Πέτσας.

Αναφερόμενος εκ νέου στον σάλο που δημιουργήθηκε τις προηγούμενες μέρες με την καταγραφή των κρουσμάτων, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος επισήμανε ότι «τις τελευταίες μέρες το εθνικό μέτωπο που έχει συγκροτηθεί από την πρώτη στιγμή της πανδημίας βάλλεται από ανυπόστατους ισχυρισμούς που υιοθετούν πρακτικές συνωμοσιολογίας και διασποράς ψευδών ειδήσεων. Με σεβασμό στους πολίτες και στους εκατοντάδες επιστήμονες που μετέχουν στη συλλογή των στοιχείων δόθηκαν από την κυβέρνηση, τον ΕΟΔΥ και κορυφαίους καθηγητές, μέλη της Επιτροπής των ειδικών, καταλυτικές απαντήσεις για την προάσπιση της αλήθειας».

Και τόνισε: «δεν υπάρχει άλλωστε καμιά αμφιβολία ότι οι πολίτες γνωρίζουν πολύ καλά ότι από την πρώτη στιγμή η κυβέρνηση έχει επιλέξει να έχει και να παρέχει πλήρη εικόνα για την επιδημιολογική κατάσταση στη χώρα».

Τέλη Δεκεμβρίου ή αρχές Ιανουαρίου θα είναι στην Ελλάδα τα εμβόλια κατά του κορονοϊού είπε ο κ. Πέτσας. Πρόσθεσε ότι θα υπάρξουν 1018 εμβολιαστικά κέντρα σε όλη την Ελλάδα και στόχος είναι να εμβολιάζονται σχεδόν 2 εκατομμύρια Έλληνες κάθε μήνα.

ΠΗΓΗ