Την ένταξη των αγροτών του νόμου Ρεθύμνου στην Επιστρεπτέα Προκαταβολή 4 ζητάει με επιστολή του προς τα αρμόδια υπουργεία Οικονομικών, Ανάπτυξης και Υποδομών ο πρόεδρος του ΑΣ Ρεθύμνης Γλεντζάκης Ιωάννης.

Σύμφωνα με όσα τονίζει: «ζητάμε να ενταχθούν οι Αγρότες του Νομού Ρεθύμνης αλλά και της Κρήτης γενικότερα, ως δικαιούχοι σε περιοχές που κηρύχθηκαν σε κατάσταση εκτάκτου ανάγκης από τις φυσικές καταστροφές που προκλήθηκαν, πέρα από του κυκλώνα Ιανός».

Αναλυτικά η επιστολή αναφέρει:

«Αξιότιμοι Κύριοι/Κυρία,

Σύμφωνα με την τελευταία τροποποίηση της ΚΥΑ ΓΔΟΥ/282/20 (ΦΕΚ-5081 Β/17-11-20), οι κατ’ επάγγελμα Αγρότες κανονικού καθεστώτος εντάσσονται στην Επιστρεπτέα Προκαταβολή 4.

Δικαιούχοι εκτός των άλλων περιπτώσεων είναι οι αγρότες που έχουν έδρα σε περιοχές που έχουν πληγεί από τις φυσικές καταστροφές που προκλήθηκαν από την πορεία του μεσογειακού κυκλώνα «Ιανός».

Όπως γνωρίζετε πριν μερικές ημέρες η Περιφερειακή ενότητα Ρεθύμνου  κηρύχθηκε σε κατάσταση εκτάκτου ανάγκης εξαιτίας της σφοδρής κακοκαιρίας που έπληξε το Νομό μας. Οι ζημιές είναι ανυπολόγιστες  που άφησε πίσω της η κακοκαιρία και η καταστροφή σε δρόμους και δίκτυα υποδομής όσο και στις περιουσίες του Αγροτικού Κόσμου είναι τεράστιες.

Για το λόγο αυτό  ζητάμε να ενταχθούν οι Αγρότες του Νομού Ρεθύμνης αλλά και της Κρήτης γενικότερα, ως δικαιούχοι σε περιοχές που κηρύχθηκαν σε κατάσταση εκτάκτου ανάγκης  από τις φυσικές καταστροφές που προκλήθηκαν, πέρα από του κυκλώνα «Ιανός».

Σας ευχαριστούμε εκ΄ των προτέρων και περιμένουμε τις ενέργειές σας».

Source link