Επιτέλους! Να λοιπόν που υπάρχουν λογικές  φωνές που βλέπουν τα προβλήματα και τα θέτουν προς συζήτηση. Αυτό που θα έπρεπε να έχουν κάνει εδώ και χρόνια με δική τους πρωτοβουλία η Κυνηγετική Συνομοσπονδία και οι Κυνηγετικές Ομοσπονδίες το κάνει η διοίκηση του Κυνηγετικού Συλλόγου Πατρών. Ζητά την ταυτόχρονη έναρξη κυνηγίου του λαγού και  της πέρδικας μετά την διαχρονική διαπίστωση πως η μέχρι τώρα διαφορετική έναρξη μόνο προβλήματα δημιουργεί. Δυστυχώς η θηροφυλακή δεν μπορεί να βρίσκεται παντού και αυτό το γνωρίζουν οι λαθροθήρες που εκμεταλλευόμενοι τις διαφορετικές ημερομηνίες έναρξης κάνουν …πάρτι εις βάρος των έντιμων περδικοκυνηγών. Διαβάστε την ανάρτηση του Κυνηγετικού Συλλόγου Πατρών, στην συνέχεια διαβάστε τα σχετικά λινκ στο τέλος του κειμένου, και βγάλτε τα δικά σας συμπεράσματα. Ν.Φ.

ΘΕΜΑ: ΤΑΥΤΟΧΡΟΝΗ ΕΝΑΡΞΗ ΘΗΡΑΣ ΠΕΡΔΙΚΑΣ ΚΑΙ ΛΑΓΟΥ

Προς:  Κυνηγετική Συνομοσπονδία Ελλάδος, Γ Κυνηγετική Ομοσπονδία Πελοποννήσου.

Κύριοι,

Μετά από διαμαρτυρίες κυνηγών-μελών μας αλλά και από προσωπική μας ενασχόληση με το θέμα παρατηρήθηκε το εξής φαινόμενο:

Ενώ πριν την έναρξη θήρας του λαγού συναντάμε αρκετά κοπάδια πέρδικας(γεμάτα) , μετά την έναρξή του τα πουλιά χάνονται και όσα βρίσκουμε είναι μεμονωμένα άτομα. Αυτό αποδεικνύει ότι τα πουλιά έχουν τουφεκιστεί. Εξάλλου ως αποδέκτες αρκετών καταγγελιών και μετά από πολλούς ελέγχους και περιπολίες διαπιστώσαμε ότι με την έναρξη κυνηγίου εντός των ζωνών διάβασης και κατά την έναρξη θήρας του λαγού αρκετοί συνάδελφοι με σκύλους φέρμας βρίσκονται στο βουνό με τη δικαιολογία ότι κυνηγούν λαγό ή ορτύκι, κίνηση καθ΄ όλα νόμιμη , αλλά δυστυχώς ο θηροφύλακας του Συλλόγου μας δεν επαρκεί από μόνος του για τον έλεγχο ολόκληρης της περιοχής δικαιοδοσίας μας.

Επειδή ίσως έχετε γίνει και εσείς αποδέκτες τέτοιων παραπόνων λόγω της ενεργούς ενασχόλησής σας με το κυνήγι και επειδή θεωρούμε ότι ως Σύλλογος πρέπει να αφουγκραζόμαστε και να προσπαθούμε να επιλύουμε τα προβλήματα των μελών μας, ει δυνατόν σε συνεργασία με εσάς, κάνουμε την εξής πρόταση:

ΤΑΥΤΟΧΡΟΝΗ ΕΝΑΡΞΗ ΘΗΡΑΣ ΠΕΡΔΙΚΑΣ ΚΑΙ ΛΑΓΟΥ

Θα θέλαμε η πρότασή μας αυτή να σταλεί σε όλους τους Συλλόγους της Πελοποννήσου και να συζητηθεί ως θέμα στη Γενική Συνέλευση της Ομοσπονδίας ,ώστε να τοποθετηθούν, σύμφωνα με τις διαπιστώσεις τους, επί του θέματος. Ελπίζουμε ότι η πρότασή μας θα σας βρει σύμφωνους και ζητάμε να προωθηθεί στην ΚΣΕ.

Παρακαλούμε να λάβετε σοβαρά υπ όψιν σας την πρότασή μας, ώστε να δοθεί λύση σε ένα σοβαρό αίτημα των κυνηγών.

Για το Δ.Σ.

Ο Πρόεδρος Καρβέλης Φώτιος

Ο Γεν. Γραμματέας Παπαγεωργόπουλος
Θεώδορος

δειτε: Πονηροί κυνηγούν τις πέρδικες πριν την έναρξη με πρόσχημα τον λαγό…

δειτε: Τα φοβερά μυαλά καμαρώνουν για τις διαφορετικές ημερομηνίες έναρξης λαγού και πέρδικας…

δειτε: Να γιατί έχω σταματήσει το κυνήγι της ορεινής πέρδικας!
ΠΗΓΗ