Αλεξανδρούπολη: Kαθιστική διαμαρτυρία κατά της κλιματικής αλλαγής

Στη παγκόσμια κινητοποίηση κατά της κλιματικής αλλαγής συμμετείχαν μέλη του περιβαλλοντικού κινήματος Fridays for Future Alexandroupoli, με καθιστική διαμαρτυρία στο πάρκο Ανεξαρτησίας.

Μέσω της διαμαρτυρίας οι μαθητές απαίτησαν να αντιμετωπιστεί η κλιματική αλλαγή ως μία κρίση, όπως γίνεται με τον κορωνοϊό. Όπως τόνισαν, «μπορεί να μη βιώνουμε ακόμη τις συνέπειες της εκμετάλλευσης του πλανήτη, αλλά τους τελευταίους μήνες έχουμε πάρει μια γεύση της ζωής εν μέσω μιας κρίσης. Δεν χρειάζεται να ξαναζήσουμε κάτι τέτοιο, με σοβαρές, μελετημένες αλλά και γρήγορες κινήσεις μπορούμε να αποτρέψουμε τα χειρότερα. Είναι ένας αγώνας που ακόμη μπορούμε να κερδίσουμε».

Το μαθητικό κίνημα Fridays for Future ξεκίνησε από τη 16χρονη Γκρέτα Τούνμπεργκ και απαιτεί άμεση πολιτική δράση για την κλιματική αλλαγή. Η τοπική ομάδα δημιουργήθηκε πέρυσι τον Σεπτέμβριο, και από τότε έχει οργανώσει αρκετές δράσεις με σκοπό την ευαισθητοποίηση των πολιτών και τη διάδοση του μηνύματος για ένα καλύτερο μέλλον σε έναν υγιή και ζωντανό πλανήτη.

Πηγή: ert.gr

ΠΗΓΗ