Την οικονομική ενίσχυση των μελισσοπαραγωγών της Κρήτης που έχουν πληγεί από τις συνέπειες της πανδημίας του νέου κορονοϊού, ζητάει από τον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης, Μάκη Βορίδη, ο αντιπεριφερειάρχης Κρήτης,  Μανώλης Χνάρης.

Ο κ. Χνάρης αναφέρεται στην άριστη ποιότητα του Κρητικού μελιού το οποίο από το 2017 προστέθηκε στον κατάλογο των ΠΟΠ/ΠΓΕ προϊόντων της χώρας μας και σημειώνει:

«Σήμερα όμως οι 4.000 μελισσοκόμοι της Κρήτης με τουλάχιστον 425.000 κυψέλες στο δυναμικό τους, είναι αντιμέτωποι  με τις τραγικές συνέπειες που επέφερε στον κλάδο η  εξάπλωση του COVID 19 και δυστυχώς η τραγική οικονομική τους κατάσταση αγγίζει τα όρια της επιβίωσης και καθιστά αδύνατη ακόμα και την συνέχιση της δραστηριότητας τους, καθώς δεν μπορούν να ανταπεξέλθουν πλέον στα έξοδα φροντίδας  και συντήρησης των μελισσοκομικών μονάδων τους».

Ο Αντιπεριφερειάρχης επισημαίνει ότι η χαμηλή ζήτηση αλλά και η πολύ χαμηλή τουριστική κίνηση, που είχε ως αποτέλεσμα πολλά ξενοδοχεία και εστιατόρια να μην ανοίξουν, έχει οδηγήσει σε σημαντική μείωση αγοράς μελιού και τους μελισσοκόμους να βρίσκονται σε πολύ δύσκολη οικονομική κατάσταση.

ΠΗΓΗ