Για άλλη μία φορά η νέα γενιά αποδεικνύει ότι συνεχίζει να δημιουργεί και να τροφοδοτεί με νέες ιδέες την ελληνική βιομηχανία τροφίμων αξιοποιώντας τους «θησαυρούς» της ελληνικής γης. Ο λόγος γίνεται για τα οικολογικά κριτσίνια O-live, τα οποία παρασκευάζονται με  αλεύρι ελιάς και γέμιση από 100% ελληνικά φρούτα και λαχανικά, σε 5 γεύσεις.

Το προϊόν, το οποίο είναι αποτέλεσμα της συνεργασίας μεταξύ του Πανεπιστημίου Αιγαίου – Τμήμα Διατροφής και Επιστήμης Τροφίμων και της Διεύθυνσης Έρευνας και Ανάπτυξης (R&D) της εταιρείας «Παπαδόπουλος», κατέκτησε πρόσφατα το πρώτο βραβείο στο διαγωνισμό ECOTROPHELIA .

Όπως είπε στο Agro24 ο επικεφαλής της ομάδας των φοιτητών του Πανεπιστημίου Αιγαίου, Επίκουρος Καθηγητής, Αντώνης Κουτελιδάκης, στόχος είναι το πρώτο κριτσίνι με αλεύρι από πομάσα ελιάς, γέμιση από τρόφιμα της μεσογειακής διατροφής και χρήση τεχνολογίας rolling και λυοφιλίωσης, που αξιοποιεί τα παραπροϊόντα ελαιοποίησης, δρώντας προστατευτικά για το περιβάλλον, να επεκταθεί στη μαζική παραγωγή. Συγκεκριμένα τα επόμενα βήματα της ερευνητικής ομάδας είναι: “Θα γίνουν προσπάθειες βελτιστοποίησης της γραμμής παραγωγής για παραγωγή αλεύρου από πομάσα ελιάς και η εταιρεία θα αξιολογήσει τη μελλοντική δυνατότητα μαζικής παραγωγής έπειτα από επιπλέον δοκιμές και αναλύσεις.”

Λίγα λόγια για τον διαγωνισμό

Σκοπός του διαγωνισμού είναι αφενός να υποστηρίξει νέους Έλληνες φοιτητές, που ασχολούνται με την επιστήμη των τροφίμων και αφετέρου να αποτελέσει ένα φυτώριο καινοτόμων ιδεών για τη Βιομηχανία Τροφίμων.