16  λογαριασμοί Instagrammers για το κρασί.

 1. Sparkling Winos

Όπως υποδηλώνει το όνομά τους, οι SparklingWinos ασχολούνται με τα αφρώδη. Καλύπτοντας τα πάντα, από τη σαμπάνια έως την τέχνη του Sabrage, αυτοί οι δυο instagrammers έχουν να πούνε πολλά σε όσους αγαπούν τις φυσαλίδες.

 1. Hue Society

Ο Hue Society είναι ένας λογαριασμός που τιμά την ποικιλομορφία στον κόσμο του κρασιού. Προωθούν τους αφροαμερικάνους οινόφιλους και παραγωγούς και στέλνουν θετικά vibes!

 

     3. Somm Films & TV

Οι Somm Films & TV προσφέρουν μια εναλλακτική ματιά στον κόσμο του κρασιού. Και η σελίδα Somm Films & TV Instagram είναι ένας λαμπρός τρόπος για να πάρεις backstage πληροφορίες και να δεις πίσω στα παρασκήνια ορισμένους από τους μεγαλύτερους φορείς κρασιού στον κόσμο.

 

 1. Andrea Zigrossi

Περισσότερο από οτιδήποτε άλλο, ο λογαριασμός IG του σομελιέ Andrea Zigrossi απευθύνεται στον ενθουσιώδη ερασιτέχνη του κρασιού. Οι λήψεις είναι πολύχρωμες και ζωντανές, και το πάθος του Ζιγκρόσι για το κρασί και την κουλτούρα του σε παρασύρει.

 

 1. Wine Inspires

To Wine Inspires, είναι ένας λογαριασμός που ασχολείται με το κρασί και την γαστρονομία. Παρουσιάζει εικόνες από οινοπαραγωγικές περιοχές και οινοποιεία σε ολόκληρο τον κόσμο

 

 1. Aldo Sohm

Ο Aldo Sohm  είναι διευθυντής κρασιού του Le Bernardin και έχει κερδίσει τον τίτλο Best Sommelier In The World το 2008. Γνωρίζει πολύ καλά τον κόσμο του εκλεκτού κρασιού. Αλλά η προσέγγισή του είναι αρκετά προσιτή, έτσι ώστε να μπορεί να εκτιμηθεί και να κατανοηθεί από όλους τους λάτρεις του κρασιού, αρχάριους ή έμπειρους (άλλωστε γι΄αυτό ονόμασε το βιβλίο του Wine Simple).

 

 1. Bobby Stuckey

Ο Master Sommelier,  Bobby Stuckey είναι ένας πολύ γνωστός και στη βιομηχανία του κρασιού αλλά και σε αυτήν την εστίασης.  Ο λογαριασμός του στο Instagram είναι μια όμορφη βόλτα και στα δύο. Ελάτε για το απίστευτο κρασί, μείνετε για τις υπέροχες φωτογραφίες και την εντυπωσιακή συλλογή που έχει από βινύλια.

 

 1. Hayley’s Cellar

Με ατελείωτες συμβουλές, κόλπα και προτάσεις, το Hayley’s Cellar κάνει κάτι περισσότερο από απλώς να τραβήξει μια όμορφη εικόνα (αν και υπάρχουν πολλές όμορφες εικόνες σε αυτή τη σελίδα). Ο λογαριασμός της  Hayley στο Instagram είναι ένα σημαντικό σημείο για εκπαίδευση και αφορά τους λάτρεις του κρασιού κάθε επιπέδου: το πάθος και η επιθυμία της να μοιραστεί αυτά που ξέρει είναι μεταδοτική!

 

 1. Viticole Wine Club

Ο λογαριασμός αυτός αφορά τον οικολογικό σύλλογο κρασιού Viticole Wine Club  που έχει δημιουργήσει ο Master Sommelier, Brian McClintic – αφορά όμως και πολλά περισσότερα! Ο McClintic μας παρουσιάζει τους ανθρώπους που παράγουν υπέροχα κρασιά χρησιμοποιώντας βιολογικές και αναγεννητικές γεωργικές μεθόδους. Είναι μια καταπληκτική ευκαιρία να μάθετε περισσότερα σχετικά με αυτούς τους συναρπαστικούς οινοποιούς.

 

 1. The Wine Stache

Αν ψάχνετε για τις ιστορίες των ανθρώπων πίσω από το κρασί που σας αρέσει, το The Wine Stache είναι το σημείο που πρέπει να είστε. Το Wine Stache ξεχωρίζει με πορτραίτα επαγγελματιών οίνου που είναι στοχαστικοί, διασκεδαστικοί και εξαιρετικά εκπαιδευτικοί.

 

 1. Skurnik Wines & Spirits

Το Skurnik Wines & Spirits είναι το τέλειο Instagram account για να παρακολουθήσετε τα υπέροχα κρασιά που παράγονται σε όλο τον κόσμο. Ο λογαριασμός ανήκει σε εισαγωγείς και διανομείς που έχουν ως καθήκον να γνωρίζουν τι κρασί θα λατρέψετε πριν καν ρωτήσετε. Είναι επίσης μια καταπληκτική ευκαιρία να μάθετε περισσότερα για μια συχνά παραμελημένη πλευρά του κόσμου του κρασιού.

 

 1. Wine 90 – Sarah Newton

Η Sarah Newton Wine 90 κάνει εξαιρετική δουλειά αναδεικνύοντας την ομορφιά του κόσμου του κρασιού, αλλά το μεγαλύτερο πλεονέκτημά της πρέπει να είναι τα βίντεό της! Σε λίγα λεπτά θα σας προσφέρει μια γρήγορη, προσεκτική παρουσίαση  ενός συγκεκριμένου κρασιού: τα βίντεο της είναι μικρά, περιεκτικά και βολικά, ιδανικά για όσους θέλουν να επεκτείνουν τους ορίζοντές τους αλλά δεν έχουν χρόνο για μακροσκελείς αναλύσεις.

 

 1. Wine Folly – Madeline Puckette

Δείτε τον λογαριασμό του Wine Folly στο Instagram. Αυτό που το κάνει μοναδικό είναι η εστίαση στις συμβουλές γνώσης κρασιού χρησιμοποιώντας τη βιβλιοθήκη infographics και εικονογραφήσεων.

 

 1. Pascaline Lepeltier

Η Pascaline Lepeltier αναδείχθηκε η καλύτερος σομελιέ της Γαλλίας το 2018, αλλά πέρα από αυτό είναι μια καταξιωμένη expert στο φυσικό και βιοδυναμικό κρασί. Αν σας αρέσουν τα κρασιά αυτά, η συγκεκριμένη κυρία είναι κάποια που πρέπει να γνωρίζετε.

 

 1. Wine Gini

Η ελληνίδα digital wine marketer, Γεωργία Παναγοπούλου,  Wine Gini,  χαίρεται πολύ για αυτό που κάνει και αυτό φαίνεται στον λογαριασμό της στο Instagram.  Παρουσιάζει κρασιά από όλη την Ευρώπη και ο λογαριασμός της αποτελεί τον τέλειο συνδυασμό όμορφων θεμάτων και ελκυστικού περιεχομένου. Αυτό είναι το είδος του λογαριασμού που σας κάνει να θέλετε να σηκωθείτε και να πάτε να μαζέψετε σταφύλια!

 

16. galanosb

Ο δικός μας λογαριασμός στο instagram, galanosb, απευθύνεται σε περισσότερους από 25.000 φίλους του κρασιού και του φαγητού σ΄όλο τον κόσμο. Περιγραφές για πολλά από τα κρασιά που δοκιμάζονται και φωτογραφίζονται, μπορείτε να βρείτε στο www.krasiagr.com

ΠΗΓΗ