Προστασία πρώτης κατοικίας, μειωμένη (έως και 90%) εξοφλητική δόση δανείου για εννέα μήνες και σειρά μέτρων υποστήριξης των δανειοληπτών που επλήγησαν από την πανδημία, περιλαμβάνει το πρόγραμμα «Γέφυρα» που τρέχει ήδη με μεγάλη επιτυχία.

Οι όροι και το περιεχόμενο του προγράμματος αναλύθηκαν από τον καθ’ ύλην αρμόδιο Γενικό Γραμματέα Διαχείρισης Ιδιωτικού Χρέους Φώτη Κουρμούση (φωτό), στη διαδικτυακή εκδήλωση που διοργάνωσε σήμερα η Επιτροπή Οικονομικών, Φορολογικών, Προμηθειών, Αναθέσεων και Εκθέσεων του Δ.Σ. του Ε.Ε.Θ.

Όπως τόνισε ο κ. Κουρμούσης, έως τώρα έχουν υποβληθεί 67.000 αιτήσεις, ενώ δεν θα δοθεί παράταση στην καταληκτική ημερομηνία, που είναι η 30ή Σεπτεμβρίου. Οι αιτήσεις υποβάλλονται στην ιστοσελίδα της Γενικής Γραμματείας Ιδιωτικού Χρέους. Το πρόγραμμα αφορά ιδιώτες, επαγγελματίες και επιχειρηματίες που έχουν λάβει δάνειο με υποθήκη ακινήτου τους και έχουν πληγεί από την κρίση της Covid-19. Δηλαδή είτε ως επιχειρηματίες και αυτοαπασχολούμενοι είχαν πτώση στον τζίρο τους, ή ανέστειλαν την λειτουργία της εταιρείας τους, είτε ως υπάλληλοι μπήκαν σε αναστολή σύμβασης εργασίας, είτε μειώθηκαν οι απολαβές τους, όπως εξήγησε ο κ. Κουρμούσης.

Την εκδήλωση άνοιξε ο Πρόεδρος της Επιτροπής Λευτέρης Ωραιόπουλος, ο οποίος τόνισε ότι το Ε.Ε.Θ., πιστό στον ρόλο του για τη με κάθε τρόπο στήριξη των μελών του, προχώρησε στη διοργάνωση αυτής της σημαντικής εκδήλωσης γιατί το θέμα της απασχολεί πολλούς επαγγελματίες, οι οποίοι θα πρέπει να ενημερωθούν με τον πλέον έγκυρο τρόπο.

Στη συζήτηση έλαβαν μέρος ακόμη ο Γενικός Γραμματέας του ΕΕΘ Κλεόβουλος Θεοτόκης και το μέλος της Διοικητικής Επιτροπής Κυριάκος Μερελής, καθώς και τα μέλη του ΔΣ Χρ. Παπαβασιλείου, Λευτ. Αλεξανδρίδης και Στ. Μπάσιας.

Την εκδήλωση παρακολούθησαν είτε μέσω της σελίδας του ΕΕΘ στο Facebook, είτε μέσω της ιστοσελίδας του Επιμελητηρίου, είτε από το κανάλι του ΕΕΘ στο You Tube, περίπου 100 μέλη.

ΠΗΓΗ