Στη συγκρότηση τριών επιτροπών με αρμοδιότητα, αντιστοίχως, την αμπελουργία, την ελαιοκαλλιέργεια και τη νέα ΚΑΠ προχώρησε χθες η διοίκηση της Οργάνωσης Αμπελουργών και Ελαιοπαραγωγών Κρήτης.

Ρόλος των επιτροπών είναι η ταχύτερη και αποτελεσματικότερη αντιμετώπιση των προβλημάτων του αγροτοκτηνοτροφικού κλάδου και η ενίσχυση του αγροτοσυνδικαλιστικού ρόλου στα θέματα του πρωτογενούς τομέα.

Κατά τη διάρκεια συνεδρίασης που πραγματοποιήθηκε στα γραφεία της Περιφέρειας Κρήτης στο Ηράκλειο τέθηκαν επί τάπητος τα προβλήματα των αγροτών και των κτηνοτρόφων, ενώ επισημάνθηκε ότι τα κονδύλια τα οποία θα διαθέσει η κυβέρνηση για την ενίσχυσή τους υπολείπονται κατά πολύ των χρημάτων που απαιτούνται για την επανεκκίνηση του πρωτογενούς τομέα του νησιού. Ένας τομέας που έχει πληγεί σημαντικά τον τελευταίο χρόνο από τις δακοπροσβολές, τα καιρικά φαινόμενα και την πανδημία.

Όπως χαρακτηριστικά ανέφερε ο πρόεδρος της Οργάνωσης, Πρίαμος Ιερωνυμάκης, «τα 150 εκατομμύρια που έδωσε ο κ. Σταϊκούρας δεν φτάνουν. Για να επανεκκινήσει σωστά ο αγροτικός τομέας χρειάζεται 1 δισεκατομμύριο ευρώ». Ο ίδιος τόνισε ακόμα την ανάγκη συμμετοχής των εκπροσώπων των αγροτών στις διαδικασίες λήψης των αποφάσεων που τους αφορούν.

ΠΗΓΗ