Θ. Μωραΐτης: Τα επιλαχόντα Σχέδια Βελτίωσης πρέπει να χρηματοδοτηθούν – Με τις καθυστερήσεις εμπαίζουν τον αγροτικό κόσμο

“Η εργαλειοποίηση της πανδημίας και η αμεριμνησία της Κυβέρνησης στον παραγωγικό τομέα δεν έχουν τέλος”

Αναλυτικά, η δήλωσή του:

«Το δίκαιο αίτημα ένταξης όλων των επιλαχόντων Σχεδίων Βελτίωσης στην τελική χρηματοδότηση του μέτρου δεν ικανοποιήθηκε. Η εργαλειοποίηση της πανδημίας και η αμεριμνησία της Κυβέρνησης  στον παραγωγικό τομέα δεν έχουν τέλος.

Στον αγροτικό και κτηνοτροφικό τομέα η Κυβέρνηση έχει να επιδείξει μηδενικό έργο και εξόφθαλμη στασιμότητα. Την ώρα που ο αγροτικός κόσμος αιμορραγεί, οι εξαγωγές των προϊόντων έχουν κατακρημνιστεί και η παραγωγή μένει αδιάθετη.

Μετά την ολοκλήρωση της διαδικασίας των ενστάσεων τα 158 επιλαχόντα Σχέδια  στο Νομό Αιτωλοακαρνανίας είναι εκτός λίστας.

Σε αυτή τη δύσκολη συγκυρία για τον αγροτικό κόσμο, το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης δεν διεκδικεί τίποτα για τον παραγωγό, τον αγρότη, τον κτηνοτρόφο.

Την ίδια ώρα η Ένωση έχει ήδη εγκρίνει κρατικές ενισχύσεις ύψους 51,23 εκατ. ευρώ για τις οποίες η Κυβέρνηση δεν βρήκε χρόνο να επισπεύσει την γραφειοκρατία και εύχεται “καλό Σεπτέμβρη”. Με αυτά τα κονδύλια θα μπορούσαν να ενταχθούν όλα τα επιλαχόντα Σχέδια Βελτίωσης στην τελική κατάταξη.

Δε νοείται ανάπτυξη της χώρας και μετάβαση σε σύγχρονες υποδομές χωρίς τη στήριξη του πιο παραγωγικού ιστού μας, του αγροτικού τομέα.

Κανένα σχέδιο, καμία πρόταση δεν έχουμε ακούσει για την αντιμετώπιση των προβλημάτων σήμερα και την επιτάχυνση έργων για το μέλλον».

Γ. Βαρεμένος για τους επιλαχόντες των Σχεδίων Βελτίωσης: “Άνθρακες ο θησαυρός”

ΠΗΓΗ