Χθες Δευτέρα, 20 Ιουλίου 2020 κυκλοφόρησε online στο www.karakasis.mw το νέο ebookτου Γιάννη Καρακάση MW, Santorini Explained: Earth, Wind and Fire.

Πρόκειται για μια δουλειά περίπου ενός χρόνου που αποτυπώνει αφενός το μεγαλείο αυτού του μοναδικού terroir αλλά δίνει τροφή για σκέψη για όλα τα βαθιά ζητήματα και τις προκλήσεις που ήδη αντιμετωπίζει. Είναι ένας οδηγός που έχει σχεδιαστεί για να δώσει μια επισκόπηση του νησιού και να αποτελέσει μια βάση αναφοράς για τους επισκέπτες και τους επαγγελματίες εντός και εκτός Ελλάδας.

Περιλαμβάνει ενότητες σχετικά με την ιστορία, τις ποικιλίες σταφυλιών (με πρωταγωνιστή το Ασύρτικο και τα διάφορα terroirs, μαζί με πληροφορίες για το παρόν και το μέλλον του Σαντορινιού κρασιού. Οι 20, πλέον, (από 6 το 1989!) παραγωγοί του νησιού παρουσιάζονται αναλυτικά ενώ έχουν συμπεριληφθεί και προτάσεις κρασιών ανά παραγωγό. Παράλληλα όλο το εικαστικό κομμάτι είναι illustrations του Μανώλη Μουμαλίδη  ενώ πρώτη φορά παρουσιάζονται και χάρτες με τα διάφορα terroir αλλά και τα οινοποιεία.

Το ebook είναι διαθέσιμο για αγορά στο link https://www.karakasis.mw/santorini-explained-2020

Ο Γιάννης Καρακάσης MW δηλώνει ‘’το να γράφεις ένα βιβλίο για μια θρυλική οινική περιοχή είναι από μόνο του μία πρόκληση. Μια ευκαιρία για το συγγραφέα να ψάξει βαθύτερα, να ανακαλύψει και να αποκαλύψει πληροφορίες. Καθώς έκανα την έρευνά μου, ένιωσα τη μαγεία αυτού του τόπου να με εμποτίζει με την ενέργεια όχι μόνο των κρασιών του, αλλά και όλων των στοιχείων που συνθέτουν αυτό το μοναδικό στο είδος του, πραγματικά συγκλονιστικό terroir’’.

Τη γη, τον άνεμο και τη φωτιά.

 

 

 

 

 

 

 

Αναρτήθηκε Τρίτη, 21 Ιούλιος 2020, 9:19. Κατηγορία Ειδησεις  

ΠΗΓΗ