Παρά τις επανειλημμένες υποσχέσεις της, τελικά η κυβέρνηση αφήνει εκτός ρύθμισης τα πυρόπληκτα δάνεια, ένα θέμα το οποίο είναι πάρα πολύ σημαντικό για την Ηλεία, που τόσο πολύ επλήγη από τις καταστροφικές πυρκαγιές του 2007.

Παρότι υπήρξαν συνεχείς διαβεβαιώσεις του αρμόδιου υφυπουργού για υπαγωγή των πυρόπληκτων δανείων στο καθεστώς των πολλών δόσεων, για όσα δάνεια έχει καταπέσει η εγγύηση (ακόμα και 120), τελικά η κυβέρνηση κάνει πίσω και δεν περιλαμβάνει το συγκεκριμένο θέμα στις διατάξεις του φορολογικού νομοσχεδίου που κατατέθηκε και θα συζητηθεί τις επόμενες ημέρες.

Και σαν να μην έφτανε αυτό, στις διατάξεις που προβλέπουν επιδότηση των δόσεων των δανείων που εξυπηρετούνται ή έχουν καταγγελθεί και έχουν ως υποθήκη την πρώτη κατοικία, υπάρχει ρητή εξαίρεση των πυρόπληκτων δανείων, αφού πλέον για να μπορέσει ο οφειλέτης να υποβάλει αίτηση επιδότησης δόσης του δανείου του, δεν θα πρέπει να υφίσταται εγγύηση του ελληνικού δημοσίου.

Θα πρέπει άμεσα η κυβέρνηση να δώσει λύση σε αυτό το πολύ σημαντικό θέμα για την Ηλεία, που αφορά μεγάλο αριθμό πολιτών, και να μην ξεχάσει όλα αυτά τα οποία είχε πει κατά καιρούς.

Για το πολύ σοβαρό αυτό θέμα ο βουλευτής του ΚΙΝΑΛ κ. Μιχάλης Κατρίνης τονίζει χαρακτηριστικά:

«Παρά τις συνεχείς διαβεβαιώσεις της κυβέρνησης για άμεση ρύθμιση των πυρόπληκτων δανείων, ο επαγγελματικός κόσμος της Ηλείας αντιμετωπίζει μια δυσάρεστη έκπληξη από τις επιλογές της κυβέρνησης. Ο κ. Σκυλακάκης δημοσίως προανήγγειλε σχετική ρύθμιση στο φορολογικό νομοσχέδιο, το οποίο κατατέθηκε χωρίς καμία τέτοια πρόβλεψη. Επιπλέον, οι ‘’πυρόπληκτοι’’ δανειολήπτες αποκλείονται ρητά από τη δυνατότητα επιδότησης της δόσης του δανείου, σύμφωνα με το πρόγραμμα-γέφυρα που εξαγγέλθηκε και περιλαμβάνεται στο φορολογικό νομοσχέδιο. Οι Ηλείοι επαγγελματίες με ‘’πυρόπληκτα’’ δάνεια αποκλείστηκαν εξαρχής από τα εργαλεία ρευστότητας, αποκλείονται και από την επιδότηση δόσης, χωρίς η κυβέρνηση να λαμβάνει την οποιαδήποτε μέριμνα για αυτούς, παρά τις υποσχέσεις και τις δημόσιες τοποθετήσεις των αρμόδιων υπουργών. Η επιλογή της κυβέρνησης οδηγεί σε πλήρες αδιέξοδο τους επαγγελματίες, εμπόρους και επιχειρηματίες της Ηλείας».

Source link