Ξεκινά η εξειδικευμένη μελέτη για την εύρυθμη λειτουργία του ταμιευτήρα της λίμνης Κάρλας, καθώς ο περιφερειάρχης Θεσσαλίας, Κ. Αγοραστός, υπογράφει τη σύμβαση του έργου: «Υποστηρικτικές Μελέτες για την έγκριση από τη Διοικητική Αρχή Φραγμάτων του Ταμιευτήρα Κάρλας», προϋπολογισμού 318.222 ευρώ.

Η μελέτη πρόκειται να καλύψει τις υποχρεώσεις που απορρέουν από τον Κανονισμό Ασφάλειας Φραγμάτων, εναρμονίζοντας τη λειτουργία του ταμιευτήρα της Κάρλας με τη σύγχρονη νομοθεσία.
Σύμφωνα με τον Κανονισμό Ασφαλείας Φραγμάτων η Περιφέρεια Θεσσαλίας υποβάλλει στη Διοικητική Αρχή Φραγμάτων μελέτες για:


-Την υλοποίηση γεωτεχνικών και τοπογραφικών εργασιών υπαίθρου.
-Καθορισμό Φορέα Λειτουργίας Φράγματος.
-Σχέδιο παρακολούθησης για το σύνολο των στοιχείων, οδηγιών και δράσεων που απαιτούνται για την αξιολόγηση της συμπεριφοράς του φράγματος.
-Σχέδιο Αντιμετώπισης Επικινδύνων Καταστάσεων.
-Εγχειρίδιο Λειτουργίας και Συντήρησης και Μητρώο Φράγματος. 

 

«Μια σημαντική και απαραίτητη μελέτη για την εύρυθμη λειτουργία των έργων στη Λίμνη Κάρλα ξεκινά το επόμενο διάστημα», δηλώνει ο κ. Αγοραστός. 

 

«Πρόκειται για μια μελέτη που στόχο έχει την εναρμόνιση του μεγαλύτερου περιβαλλοντικού έργου στην Νοτιοανατολική Ευρώπη με την κείμενη νομοθεσία ενώ παράλληλα συνεχίζουμε τα έργα στη λίμνη. Η Περιφέρεια Θεσσαλίας έχει σε εξέλιξη έργα ύψους 4 εκατ. ευρώ για την ορθή διαχείριση του νερού, τον καθαρισμό των συλλεκτήρων, την καλύτερη ροή των νερών, την αντιπλημμυρική θωράκιση, την ηλεκτρονική παρακολούθηση και φύλαξη των δομών της λίμνης. Όπου υπάρχουν προβλήματα επεμβαίνουμε. Κάνουμε την Κάρλα πιο λειτουργική, πιο ασφαλή, πιο χρήσιμη στους αγρότες και τη φύση. Και αυτό το καλοκαίρι χρειάζεται σωστή διαχείριση, συνεργασία και συνέργεια όλων για να έχουμε τα καλύτερα αποτελέσματα», προσθέτει ο Περιφερειάρχης.

 

 

 

 Αν βρήκατε το άρθρο ενδιαφέρον κλικ ΕΔΩ 
Για άμεση ενημέρωση ακολουθήστε μας στο facebook και στο twitter

 

Source link