Στο πλαίσιο του προγράμματος βελτίωσης της παραγωγής και εμπορίας των προϊόντων της μελισσοκομίας για το έτος 2020, το ΥΠΑΑΤ ανήρτησε στο διαδίκτυο τις παρακάτω Προσκλήσεις Εκδήλωσης Ενδιαφέροντος: 

A)  Πρόσκληση για την υποβολή Αιτήσεων Συμμετοχής στη Δράση 4.1“Αναλύσεις μελιού και λοιπών προϊόντων κυψέλης”, που αφορά δαπάνες για τη δειγματοληψία μελιού σε διαπιστευμένα εργαστήρια, με σκοπό τον έλεγχο των φυσικοχημικών τους παραμέτρων, της διερεύνησης της πιθανής ύπαρξης καταλοίπων φυτοπροστατευτικών ουσιών, αντιβιοτικών ή/και άλλων ξένων και επικίνδυνων ουσιών και ελέγχου της νοθείας. Οι αιτήσεις υποβάλλονται στη Δ/νση Συστημάτων Εκτροφής Ζώων ΥΠΑΑΤ, σε έντυπη ή ηλεκτρονική μορφή μέχρι 31 Ιουλίου 2020. 

B) Πρόσκληση για την υποβολή Αιτήσεων Συμμετοχής στη Δράση 1.4 “Στήριξη της προώθησης του μελιού και των άλλων προϊόντων της κυψέλης”, που αφορά δαπάνες για συμμετοχή σε εκθέσεις, εκδηλώσεις, ημερίδες, συνέδρια ή οργανώσεις αντίστοιχων εκδηλώσεων και άλλων προωθητικών ενεργειών προβολής. Οι αιτήσεις υποβάλλονται στη Δ/νση Συστημάτων Εκτροφής Ζώων του ΥΠΑΑΤ, σε έντυπη ή ηλεκτρονική μορφή μέχρι 21 Ιουλίου 2020.


Ουσιαστικά οι προσκλήσεις αφορούν οργανώσεις, πανεπιστημιακά ιδρύματα, Κοινσεπ και κάποιους μελισσοκόμους που τυποποιούν και εμπορεύονται σε μεγάλη κλίμακα την παραγωγή τους.

Από τον Γιώργο Ρούστα
roustas@eleftheria.gr

eleftheria.gr

 Αν βρήκατε το άρθρο ενδιαφέρον κλικ ΕΔΩ 
Για άμεση ενημέρωση ακολουθήστε μας στο facebook και στο twitter

Source link