Εκδήλωση για τη νέα Κοινή Αγροτική Πολιτική παρουσία του υφυπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης Κώστα Σκρέκα πραγματοποιήθηκε χθες το απόγευμα στο αμφιθέατρο του διοικητηρίου στην Καλαμάτα.

Ο κ. Σκρέκας συνοδευόμενος από τον παράγοντες του υπουργείου βρέθηκε από το πρωί στη Μεσσηνία συναντήθηκε με τον Μητροπολίτη Μεσσηνίας κ. Χρυσόστομο και με το δήμαρχο Καλαμάτας Θανάση Βασιλόπουλο και ανακοίνωσε πως μέσα στις προσεχείς ημέρες θα ξεκαθαρίσει το θέμα των αποζημιώσεων στους ελαιοπαραγωγούς που επλήγησαν από τον πρόωρο καύσωνα του περασμένου Μαίου, προαναγγέλλοντας μάλιστα αλλαγές στον κανονισμό του ΕΛΓΑ με ταυτόχρονη αξιοποίηση πόρων της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Σημείωσε μάλιστα πως η πανδημία του κορονοϊού αποτελεί ευκαιρία για τα προϊόντα του πρωτογενούς τομέα και πως η κυβέρνηση έχει εθνικό σχέδιο για την ανάδειξη των ελληνικών αγροτικών προϊόντων. Στο πλαίσιο της επίσκεψής του, ο κ.Σκρεκας επισκέφθηκε και την Συκική όπου ενημερώθηκε για το ζήτημα που απασχολεί διαχρονικά την ΣΥΚΙΚΗ και είναι αυτό της εξασφάλισης επιπλέον πρώτης ύλης, αναφέροντας πως μέσω της αναδιάρθρωσης των συκεώνων, θα επιτευχθεί αύξηση της παραγωγής και ενδυνάμωση του έργου της ΣΥΚΙΚΗΣ.

Source link