Το σύνολο των προβλημάτων που αντιμετωπίζει ο αγροτικός κόσμος της Μαγνησίας, τέθηκαν στο επίκεντρο της συνάντησης, που είχε σήμερα με τον Γενικό Γραμματέα του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Γιώργο Στρατάκο και υπηρεσιακούς παράγοντες του Υπουργείου, η Αντιπεριφερειάρχης Μαγνησίας και Σποράδων Δωροθέα Κολυνδρίνη.

Η Αντιπεριφερειάρχης ζήτησε την άμεση ολοκλήρωση των διαδικασιών για τις αποζημιώσεις των αγροτών που επλήγησαν από τη χαλαζόπτωση τον περασμένο μήνα, αλλά και την καταβολή του υπόλοιπου ποσού της περσινής αποζημίωσης. Όπως δεσμεύτηκε ο Γενικός Γραμματέας θα καταβληθεί άμεσα και το υπόλοιπο 35% της αποζημίωσης για τις ζημιές που σημειώθηκαν την περσινή χρονιά.

Ειδικότερα, όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση της Περιφερειακής Ενότητας, στη συνάντηση που πραγματοποιήθηκε στο Υπουργείο μετείχε και ο Προϊστάμενος της Δ/νσης Αγροτικής Οικονομίας της Περιφερειακής Ενότητας Νίκος Λιάνος.

Η κ. Κολυνδρίνη έθεσε υπόψην του Γενικού Γραμματέα μια σειρά από ζητήματα που απασχολούν τους αγρότες και παραγωγούς της Ηπειρωτικής και Νησιωτικής Μαγνησίας. Αρχικά έθεσε θέματα που αφορούν στους ελαιοπαραγωγούς, όπως την προστασία της παραγωγής τους από την επίδραση των καιρικών φαινομένων και την ενίσχυση της παραγωγής με στοχευμένες δράσεις και συγκεκριμένες ενέργειες. Όπως είναι γνωστό η κ. Κολυνδρίνη είναι μέλος Επιτροπής που έχει ως αντικείμενο την επιστημονική τεκμηρίωση της συσχέτισης των ζημιών στην ελαιοκαλλιέργεια και των ακραίων καιρικών φαινομένων που επικράτησαν σε κρίσιμες για την παραγωγή ελαιολάδου χρονικές περιόδους.

Η κ. Κολυνδρίνη αναφέρθηκε και στο οικονομικό αδιέξοδο που έχουν περιέλθει οι αγρότες της Μαγνησίας και των νησιών, ζητώντας μεταξύ άλλων την υποκατάσταση σε ποιότητα και τιμή φυτοφαρμάκων τα οποία έχουν καταργηθεί, τονίζοντας ότι τα οικονομικά έξοδα των αγροτών και παραγωγών είναι δυσβάσταχτα, με αποτέλεσμα να μην μπορούν πλέον να ανταποκριθούν σε βασικές τους ανάγκες, με το μέλλον τους να φαντάζει δυσοίωνο.

Source link