Στο πλαίσιο εκσυγχρονισμού των υπηρεσιών εξυπηρέτησης των αγροτών και της μετάβασης στην ψηφιακή εποχή, τo υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων απλουστεύει τη διαδικασία έκδοσης βεβαίωσης του επαγγελματία αγρότη.

Ο αγρότης μπορεί είτε από τον υπολογιστή του είτε από το κινητό του τηλέφωνο να εκδίδει τη βεβαίωση που πιστοποιεί την ιδιότητά του. Η ηλεκτρονική πλατφόρμα στην οποία μπορούν να εξυπηρετούνται οι αγρότες ψηφιακά με τους κωδικού Taxisnet είναι η: https://maae.minagric.gr/maae/.

Σημειώνεται ότι η βεβαίωση που εκδίδεται ψηφιακά και ισχύει για την περίοδο 1/1/2020 έως και 31/12/2020 με στοιχεία φορολογικού έτους 2018, δε χρήζει περαιτέρω επικύρωσης. Η βεβαίωση αφορά στους κατά κύριο επάγγελμα αγρότες για τους οποίους έχουν γίνει από την Κεντρική Υπηρεσία του ΥπΑΑΤ οι προβλεπόμενοι διασταυρωτικοί έλεγχοι από τις αρμόδιες Υπηρεσίες.

Σε περίπτωση που στην εφαρμογή εμφανιστεί το ακόλουθο μήνυμα: «Το σύστημα δεν μπορεί να εκδώσει βεβαίωση προς το παρόν. Παρακαλούμε όπως απευθυνθείτε στα αρμόδια Τμήματα Αγροτικής Ανάπτυξης και Ελέγχων (ΤΑΑΕ )», επικοινωνήστε με το ΤΑΑΕ Ν ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ:

e-mail: keppyel1@otenet.gr
Τηλ.: 2721080426
Διεύθυνση: Λυκούργου και Ψαρών Τ.Κ. 24131 Παραλία Καλαμάτα. 

Source link