Την υπερκάλυψη του ποσού των 2 εκατ. ευρώ που έχει προϋπολογιστεί για το μέτρο του «πράσινου τρύγου» δείχνουν τα πρώτα στοιχεία τα οποία απέστειλαν οι ΔΑΟΚ στο Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, όπως αναφέρει η Κεντρική Συνεταιριστική Ένωση Αμπελοοινικών Προϊόντων (ΚΕΟΣΟΕ).

Όπως σημειώνει η ΚΕΟΣΟΕ, μόνο τα στοιχεία των ΔΑΟΚ Καρδίτσας και Τριφυλλίας κάνουν λόγο για αιτήματα που αφορούν 1.504 στρέμματα και 309 στρέμματα αντίστοιχα προϋπολογισμού 513.000 ευρώ, ενώ οι ΔΑΟΚ Καρδίτσας, Ηρακλείου και Αχαΐας αναφέρουν εκτάσεις 870 στρεμμάτων. 

 

Όπως υπογραμμίζει σε ανακοίνωσή της η Ένωση, «σχετικά με το μέτρο της απόσταξης κρίσης, το ΥΠΑΑΤ φέρεται να έχει λάβει απόφαση οι οίνοι προς απόσταξη να οδηγηθούν είτε στο μοναδικό αποσταγματοποιό κατηγορίας Β’, ΒΓ ΣΠΗΛΙΟΠΟΥΛΟ ΑΒΕΕ είτε στους συστηματικούς αποσταγματοποιούς κατηγορίας Α’ (Τσίπουρου, Τσικουδιάς) οι οποίοι θα παράγουν ενδιάμεσο προϊόν και θα μεριμνήσουν να βρουν αγοραστή (αποσταγματοποιείο κατηγορίας Β’ στο εξωτερικό) για την περαιτέρω επεξεργασία του ενδιάμεσου προϊόντος προς παραγωγή οινοπνεύματος 92+ % VOL με προορισμό τη βιομηχανική, ενεργειακή, φαρμακευτική χρήση».

 

 

  Αν βρήκατε το άρθρο ενδιαφέρον κλικ ΕΔΩ 
Για άμεση ενημέρωση ακολουθήστε μας στο facebook και στο twitter

Source link