Το συμβούλιο εποπτικών αρχών της Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης Νάπα συνεδρίασε πριν λίγο καιρό για να συζητήσει με ποιο τρόπο θα καταλήξει σε μια εγκεκριμένη χρωματική παλέτα «γήινου τόνου». Σύμφωνα με τον νέο κανονισμό, αυτός είναι ο χρωματικός τόνος με τον οποίο πρέπει να είναι βαμμένα ομοιόμορφα τα οινοποιεία, τα σπίτια και τα άλλα κτίρια στην περιφέρεια της Νάπα.

Πώς τα υπάρχοντα χρώματα θα αλλάξουν αν είναι σήμα κατατεθέν του οινοποιείου;  Ένας υποθετικός αγοραστής του οινοποιείου  Nickel & Nickel, ενός γνωστού κατάλευκου αγροκτήματος-οινοποιείου θα έχει την άδεια να οικοδομήσει μια επέκταση 10.000 τετραγωνικών ποδιών, στο ίδιο χρώμα;

“Αυτό είναι το δίλημμα μας εδώ”, δήλωσε η πρόεδρος της επαρχίας Napa County Diane Dillon κατά τη διάρκεια της συζήτησης.

Είναι επείγον να περάσει μια παλέτα χρωμάτων που θα διευκρινίζει ποια είναι τα χρώματα γήινων τόνων καθώς γίνονται διάφορες προτάσεις.  Υπάρχουν περιπτώσεις στις οποίες οι αιτούντες λένε ότι «θέλω να ζωγραφίσω την στέγη μου τιρκουάζ!», είπε η Dillon.

Ο David Morrison, διευθυντής της Υπηρεσίας Σχεδιασμού, Οικοδόμησης και Περιβαλλοντικών Υπηρεσιών της Νάπα, δήλωσε στο Συμβούλιο Εποπτικών Αρχών ότι το προσωπικό της Νapa County πρέπει να είναι σε θέση να πει «όχι» για τα μη γήινα χρώματα σε «νόμιμα αποδεκτό τρόπο».

Οι αιτούντες στην κομητεία Νάπα έχουν τους πόρους για να αμφισβητήσουν δικαστικά τις εκτιμήσεις του νομαρχιακού προσωπικού, είπε ο Morrison. Η ανησυχία του, είπε, ήταν ότι η απόρριψη μιας παλέτας όταν πρόκειται για  χρώματα “γήινου τόνου” που αναμειγνύονται, δεν θα μπορούσε να είναι βάσιμη, νομικά, σε ένα δικαστήριο. “Στο τέλος της ημέρας, όταν πρόκειται για την επιβολή της νομοθεσίας, πρέπει να το υποστηρίξουμε νόμιμα”, δήλωσε ο Morrison.

Η Dillon υποστήριξε την άποψη του Morrison στους συναδέλφους επόπτες του.

Η Michelle Novi, αναπληρώτρια διευθύντρια δημοσίων σχέσεων της βιομηχανίας Napa Valley Vintners, αμφισβήτησε πώς οι κανόνες θα επηρεάσουν τα υπάρχοντα κτίρια που βρίσκονται υπό επέκταση. Η προτεινόμενη παλέτα χρωμάτων δεν μας δίνει πολλά περιθώρια για ωραία χρώματα, είπε επίσης. Υπάρχει μόνο ένα τριανταφυλλί χρώμα που φαίνεται επιθυμητό, είπε αναφερόμενη στην προτεινόμενη χρωματική παλέτα τριών σελίδων. “Δεν μπορώ να φανταστώ ένα ολόκληρο κτίριο ζωγραφισμένο σε αυτό ή με ένα ελαφρύ πράσινο μέντας”, είπε.

Ο επόπτης Alfredo Pedroza δήλωσε ότι θα υποστηρίξει ένα ψήφισμα με μια παλέτα χρωμάτων, για τις νέες κατασκευές. Αλλά αμφισβήτησε πώς αυτοί οι κανόνες χρώματος θα εφαρμοστούν σε υπάρχοντα κτίρια, όπως το άσπρο του Sterling Winery.

 

Ο επιβλέπων Ryan Gregory πρότεινε μια γραπτή περιγραφή των χρωμάτων earth tone αντί για δημιουργία μιας παλέτας χρωμάτων. “Δεν θέλω να γίνω αστυνομία χρώματος”, είπε ο Γκρέγκορι.

 

Τελικά, οι εποπτικές αρχές δεν μπόρεσαν να συμφωνήσουν σε ένα νέο ψήφισμα. Το προσωπικό πρόκειται να επιστρέψει με νέα πρόταση.

 

Αναρτήθηκε Πέμπτη, 26 Μάρτιος 2020, 10:42. Κατηγορία Διαφορα  

ΠΗΓΗ