Εχθρος του καλου ειναι το καλυτερο

Η New holland με την νεα της σειρα χορτοδετικων σειρας BC συνεχιζει την ηδη πολυ επιτυχιμενη 570 575.Μπορει το σχημα της να εναι λιγακι χοντροκομενο,(δεν εχει τοην ιταλικη κομψοτητα μιας Galngiani η την Γερμανικη πρακτικοτητα μιας Welger)η ρηση ομως ενος παλιου μαστορα ¨πρεσσα New holland παρτη κι ας ειναι και χαλασμενη’ηταν πολυ σοφη βλεποντας την απαραμιλη αξιοπιστια και ανθεκτικοτητα τους εμ Made in USA ειναι αυτο.

Διατίθενται 2 μοντέλα το BC5060 και το BC5070. Η New Holland ήταν η πρώτη εταιρεία που τοποθέτησε αυτόματο δετικό μηχανισμό σε χορτοδετικό μηχάνημα. Χάρη σε αυτήν τη σημαντική καινοτομία η εργασία του δεσίματος απλουστεύτηκε τόσο ώστε να μπορεί πραγματοποιηθεί από ένα άτομο και μόνο. Από την εμφάνιση αυτής της τεχνολογίας έως σήμερα η εταιρία έχει διαθέσει σε ολόκληρο τον κόσμο περισσότερες από 900.000 μικρές χορτοδετικές μηχανές, οι οποίες κατασκευάζονται σε εργοστάσια στην Αμερική, την Ευρώπη και την Αυστραλία.

Ιδανική για την συλλογή άχυρου ή χόρτου

Από την πρώτη εμφάνιση των κυλινδρικών δεμάτων και κυρίως των τετράγωνων δεμάτων τις περισσότερες φορές το άχυρο και το χόρτο συλλέγονται σε μεγάλα δέματα. Ωστόσο για ορισμένες αγροτικές εργασίες τα μικρά ορθογώνια δέματα αποτελούν την ιδανική λύση. Τ μικρά δέματα στοιβάζονται με τα χέρια ενώ οι υψηλής ποιότητας ζωοτροφές συντηρούνται πολύ καλύτερα σε αυτό το μέγεθος. H New Holland η πρώτη εταιρεία που καθιέρωσε τις μικρές ορθογώνιες χορτοδετικές μηχανές διαθέτει δύο νέα μοντέλα που διαθέτουν τα κατάλληλα χαρακτηριστικά για τις εργασίες συλλογής χόρτου και άχυρου.

Η επιλογή είναι δική σας

Η BC5060 είναι ιδανική για μικρής κλίμακας αγροτικές εργασίες καθώς διαθέτει συλλεκτικό (ανέμη) Super Sweep 1,8μ για ευέλικτη κίνηση σε στενά περάσματα και αποθήκευση σε περιορισμένο χώρο.

Το σύστημα συλλογής Super Sweep 2μ. της BC5070 και το περιστροφικό τροφοδοτικό εξασφαλίζουν σε καθημερινή βάση την υψηλή απόδοση η οποία απαιτείται για μεγαλύτερα αγροκτήματα και άλλες εκτεταμένες εργασίες.

Το σταθερό δέσιμο αποτελεί ένα από τα σημαντικότερα πλεονεκτήματα των νέων χορτοδετικών μηχανών BC5000. Ο μεγάλος θάλαμος συμπίεσης, επιτρέπει μεγαλύτερη και ταχύτερη διαδρομή εμβόλου, με αποτέλεσμα τη δημιουργία ομοιόμορφων δεμάτων κορυφαίας ποιότητας. Χάρη στις ρυθμιζόμενες ράγες στο πάνω και κάτω μέρος του θαλάμου συμπίεσης και τις ρυθμιζόμενες θύρες του χώρου δεσίματος, επιτυγχάνεται η ιδανική πυκνότητα.

Καθαρό χωράφι

Χάρη στο αποτελεσματικό συλλεκτικό Super Sweep™ των χορτοδετικών μηχανών BC5000, είναι δυνατή η συλλογή ακόμη και του μικρότερου άχυρου από το σωρό που δημιουργείται μετά το πέρασμα της θεριζοαλωνιστικής μηχανής, ή ακόμη και του μικρότερου τριφυλλιού που έχει παραμείνει στο χωράφι. Τα καμπύλα τζίνια με τα μικρά μεσοδιαστήματα, τα προστατευτικά πλαίσια στα τζίνια και το κινούμενο προστατευτικό για τον αέρα συμβάλλουν στη γρήγορη και ομαλή συλλογή.

Ακρίβεια στο δέσιμο και εύκολη στοίβαξη

Τα συμπαγή δέματα που αποτελούνται από ίδια πυκνότητα είναι πιο πρακτικά και διατηρούν το σχήμα τους για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα. Το μοναδικό, περιστροφικό τροφοδοτικό της New Holland, με ρότορες τροφοδοσίας και τον καραγκιόζη, δεν καταστρέφει τα σπαρτά και διασφαλίζει σταθερότητα και ποιότητα στο δέσιμο. Ο ιδανικά τοποθετημένος τροχός μέτρησης εξασφαλίζει σταθερό μήκος δεσίματος, το οποίο ρυθμίζεται εύκολα με προσαρμογή του αναστολέα στο βραχίονα μέτρησης δεσίματος.

Η εναλλαγή από τη θέση μεταφοράς στη θέση εργασίας πραγματοποιείται γρήγορα και με ασφάλεια χάρη στη μπάρα έλξης τύπου “hydro swing” με υδραυλική μετατόπιση, η οποία χρησιμοποιεί το υδραυλικό σύστημα του τρακτέρ για γρήγορη και εύκολη αλλαγή.

Πάντα σε ετοιμότητα

Το υδραυλικό σύστημα διασφαλίζει το γρήγορο κατέβασμα του συστήματος συλλογής, για άμεση έναρξη των εργασιών στο χωράφι. Ο οδηγός τροχός του συστήματος συλλογής προστατεύει τα τζίνια του συστήματος από τις ανωμαλίες του εδάφους, ενώ τα ρυθμιζόμενα ελατήρια συμπίεσης εξασφαλίζουν την ελεύθερη κίνηση της ανέμης.

Σταθερή πίεση κατά το δέσιμο

Χάρη στα χειροκίνητα ελατήρια τάνυσης, η πυκνότητα του δέματος προσαρμόζεται εύκολα καθώς είναι δυνατή η ρύθμιση της πίεσης των ραγών στο πάνω και κάτω μέρος του θαλάμου συμπίεσης. Με αυτό το προαιρετικό σύστημα ελέγχου πυκνότητας των χορτοδετικών μηχανών της σειράς BC5000, η πίεση που ασκείται στο θάλαμο δεσίματος κατά τη δημιουργία του δέματος διατηρείται σταθερή, ανεξάρτητα από τυχόν μεταβολές της υγρασίας.

Μικρότερος χρόνος συντήρησης

Ακόμη και τις ημέρες εντατικής και πολύωρης εργασίας διασφαλίζεται αποτελεσματικό δέσιμο χωρίς προβλήματα αφού δεν απαιτείται διακοπή της εργασίας για λίπανση του μηχανήματος. Χάρη στο ανεξάρτητο σύστημα λίπανσης με κεντρική χειροκίνητη αντλία (προαιρετικά) για τους δετικούς μηχανισμούς, η φθορά και ο απαιτούμενος χρόνος για την καθημερινή συντήρηση μειώνονται. Η θήκη έξι ρολών σπάγκου διασφαλίζει επαρκές δέσιμο ακόμη και στις πιο απαιτητικές συνθήκες.

Σταθερότητα και ταχύτητα στο χωράφι

Οι σταθερά μεγάλες ταχύτητες ισοδυναμούν με υψηλή ημερήσια παραγωγή ακόμη και σε ογκώδεις ή ανομοιόμορφες θημωνιές. Χάρη στο αποτελεσματικό σύστημα συλλογής της σειράς BC5000 μπορείτε να διατηρείτε υψηλή ταχύτητα και ταυτόχρονα να είστε σίγουρα ότι έχετε αφήσει το χωράφι καθαρό.

Αποτελεσματική επεξεργασία – Αυξημένη ημερήσια απόδοση

Χάρη στην αποτελεσματική επεξεργασία κατά το δέσιμο, επιτυγχάνεται η δημιουργία ομοιόμορφων και συμπαγών δεμάτων από ογκώδεις σειρές χόρτων. Το μεγάλου πλάτους συλλεκτικό μαζεύει γρήγορα το χόρτο, ενώ το αποκλειστικό περιστροφικό τροφοδοτικό το μεταφέρει άμεσα στο θάλαμο συμπίεσης μέσα από το μεγάλο άνοιγμα. Χάρη στην αποτελεσματική επεξεργασία, επιτυγχάνεται εξαιρετικά υψηλή ημερήσια απόδοση.

Χωρίς περιορισμούς

Οι ακανόνιστες και άνισες σειρές χόρτων, τα απρόβλεπτα εμπόδια ή τα τυχόν λάθη κατά τη χρήση δεν επηρεάζουν την ομαλή λειτουργία των χορτοδετικών μηχανών BC5000. Δεν χάνεται καθόλου χρόνος χάρη στα κατάλληλα ενσωματωμένα χαρακτηριστικά ασφαλείας, όπως ο πείρος ασφαλείας, ο συμπλέκτης ασφαλείας και ο συμπλέκτης ολίσθησης στο βολάν, καστάνια με ελατήριο στον καραγκιόζη και η ασφαλεία στον άξονα του δετικού. Η μετάδοση της κίνησης στο σύστημα συλλογής με ιμάντα δρα ως προστατευτικός μηχανισμός έναντι υπερφόρτωσης, ενώ η αλλαγή κατεύθυνσης (εμπρός-πίσω) εκτελείται εύκολα και με ασφάλεια χάρη στο συμπλέκτη ασφαλείας.

Αξιόπιστο σύστημα μετάδοσης

Η εξασφάλιση υψηλής ποιότητας δεσίματος κάθε μέρα και σε όλες τις περιόδους απαιτεί δυνατούς και αξιόπιστους άξονες μετάδοσης. Οι διαστάσεις των αξόνων, των αλυσίδων και των γραναζιών καθώς και η ποιότητα του ατσαλιού αντικατοπτρίζουν την τεχνογνωσία και την εμπειρία της New Holland. Για την αποφυγή της καταπόνησης στα λειτουργικά μέρη, η κατασκευή της χορτοδετικής μηχανής περιλαμβάνει μια μπάρα έλξης που συνδέεται απευθείας με τον άξονα της χορτοδετικής μηχανής. Η μεσαία τριβή του ΡΤΟ εξασφαλίζει τη μεγαλύτερη δυνατή ασφάλεια στις κλειστές στροφές.

Δοκιμασμένη δύναμη  –  Διασφαλίστε ακρίβεια στο δέσιμο κάθε μέρα χάρη στο μοναδικό δετικό μηχανισμό.

Το σκληρό υλικό της επιφάνειας προστατεύει τα κινητήρια γρανάζια από τη φθορά, εξασφαλίζοντας ακόμα μεγαλύτερη ακρίβεια και διάρκεια ζωής της χορτοδετικής μηχανής. O σπβαρός κόπανος παραμένει ευθυγραμμισμένος ακόμα και μετά από εντατική χρήση της χορτοδετικής μηχανής, χάρη στο συνδυασμό κλειστού τύπου ρουλεμάν και ανθεκτικών χαλύβδινων κουζινέτων που επιτρέπουν τη γρήγορη και εύκολη ρύθμιση.

Και όλα αυτά σε ένα μηχάνημα ελαφρύ 1500KG περίπου με αρκετά περιορισμένες διαστάσεις για στενά περάσματα και πολύ λίγες απαιτήσεις ισχύος από το τρακτέρ. Μπορεί να τη δουλέψει από τρακτέρ 45 ίππων την BC5060 μέχρι 60 ίππων την BC5070. AG


Source link