Το νέο παγκόσμιο ρεκόρ στη συλλογή χόρτου κατέχει πλέον η Γαλλική Kuhn και το έκανε πρόσφατα με τον τετραπλό χορτοσυλλέκτη της GA15131.

Το ρεκόρ πραγματοποιήθηκε στις αρχές Ιουλίου στην Δανία. Ο συλλέκτης ήταν προσαρμοσμένος στο John Deere 6250R του ιδιοκτήτη της λοφώδους έκτασης με χόρτο και συγκέντρωσε σε ομοιόμορφες σειρές 755,9 στρέμματα με μόλις 8 ώρες. Το τρακτέρ ήταν εφοδιασμένο με σύστημα αυτόματης οδήγησης Autotrack και συνεργάστηκε άψογα με τον συλλέκτη μέσω του συστήματος ελέγχου του ISOBUS CCI1200 φυσικά μέσω του πολυλειτουργικού Joystick WTK. Το μηχάνημα παίρνει κίνηση από το PTO και μέσω υδραυλικής αντλίας δίνει κίνηση στις τέσσερις αντλίες οι οποόι τοποθετούνται αναλόγως με υδραυλικό σύστημα προσφέροντας έτσι πλάτος εργασίας από 9,5 έως 14,7 μέτρα.
Το όλο εγχείρημα παρακολούθησε στενά ο ανεξάρτητος Γεμανικός οργανισμός αξιολόγησης γεωργικών μηχανημάτων και όχι μόνο, DLG οι απεσταλμένοι του οποίου έπαιρναν συνεχώς δείγματα του χόρτου για να διαπιστώσουν την ποιότητα του μετά την συλλογή.

Στο βίντεο που ακολουθεί δείτε το όλο εγχείρημα: