Εκλέχτηκε βουλευτής Αττικής για πρώτη φορά το 2007 με τον Λ.Α.Ο.Σ και επανεκλέχτηκε με το ίδιο κόμμα, το 2009. Το 2012 εκλέχτηκε στην ίδια Περιφέρεια. Με τη ΝΔ και επανεκλέγεται συνεχώς μέχρι σήμερα. Κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΝΔ και αιρετός Πρόεδρος της Πολιτικής Επιτροπής του Οργανισμού για την Ασφάλεια και Συνεργασία στην Ευρώπη (ΟΑΣΕ) το 2013.

Διετέλεσε υπουργός Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων στην Κυβέρνηση Λ. Παπαδήμου (συνεργασία ΠΑΣΟΚ –ΝΔ – ΛΑΟΣ), θέση στην οποία παρέμεινε και μετά την αποχώρηση του ΛΑΟΣ από την Κυβέρνηση. Υπουργός Υγείας στην κυβέρνηση Α. Σαμαρά (ΝΔ –ΠΑΣΟΚ).

Προσωπικά στοιχεία

Γεννήθηκε το 1964 στην Αθήνα. Άσκησε το επάγγελμα του δικηγόρου από το 1996 με ειδίκευση τις ποινικές και αγορανομικές υποθέσεις, καθώς και τα αδικήματα τύπου.

Είναι απόφοιτος του Κολλεγίου Αθηνών και πτυχιούχος της Νομικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών, έχει δε Master of Laws στο University of London, ειδικευμένος σε θέματα Διεθνούς Εμπορικού Δικαίου και Ποινικού Δικαίου.

Μιλάει απταίστως Αγγλικά και Γαλλικά.

Υπηρέτησε τη θητεία του το 1992 – 1993 ως ΔΕΑ Πυροβολικού, αρχηγός της 92 Α΄ ΕΣΣΟ στη Σχολή Πυροβολικού και απολύθηκε με το βαθμό του ανθυπολοχαγού.

Πολιτική δράση

Ο κ. Βορίδης ασχολήθηκε με την πολιτική από μαθητής, πάντα μέσα από τις γραμμές του πατριωτικού κινήματος. Ήταν ιδρυτής της μαθητικής οργανώσεως «Ελεύθεροι Μαθητές», διατελέσας πρόεδρος του 15μελούς του Κολλεγίου Αθηνών. Διορίσθηκε Γενικός Γραμματέας της Νεολαίας της ΕΠΕΝ, κόμματος, το οποίο είχε ιδρύσει στη φυλακή ο έγκλειστος Γ. Παπαδόπουλος, θέση την οποία κατείχε μέχρι το 1990. 

Το 1994 έγινε πρόεδρος του εθνικιστικού κόμματος «Ελληνικό Μέτωπό» το οποίο του 2005, προσχώρησε στο ΛΑΟΣ. Διετέλεσε μέλος του Πολιτικού Συμβουλίου και της Κεντρικής Επιτροπής του ΛΑ.Ο.Σ., κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος και Γραμματέας της Κοινοβουλευτικής Ομάδας. Διαγράφηκε από το κόμμα όταν υπερψήφισε τη συμφωνία για το PSI.

Εντάχθηκε στη Ν.Δ και εκλέχτηκε μέλος του Πολιτικού Συμβουλίου.

Υποψήφιος δήμαρχος Αθηναίων το 1998 και το 2002 και νομαρχιακός σύμβουλος Ανατολικής Αττικής.

Από σήμερα 8.7.2019 ορίζεται Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων

Αν βρήκατε το άρθρο ενδιαφέρον κλικ ΕΔΩ
Για άμεση ενημέρωση ακολουθήστε μας στο facebook και στο twitter

Source link