Για την εμφάνιση ασθενειών και εχθρών στη θερμοκηπιακή ντομάτα κάνει λόγο σε ανακοίνωση του το Περιφερειακό Κέντρο Ποιοτικού Ελέγχου και Προστασίας Φυλών Βόλου. 

 

Αναλυτικότερα αναφέρει πως στις περιοχές όπου καλλιεργείται η ντομάτα θερμοκηπίου διαπιστώθηκε έναρξη προσβολής από το ωΐδιο στις πρώιμες και μεσοπρώιμες καλλιέργειες ντομάτας και αναμένεται στις όψιμες. 

 

Οι καιρικές συνθήκες που επικρατούν είναι κατάλληλες για την ανάπτυξη του μύκητα και την μετάδοσή του. 

 

Να γίνει καταπολέμηση του παθογόνου μύκητα (μόνο όταν διαπιστωθεί η ύπαρξη του), με εκλεκτικά ωϊδιοκτόνα σκευάσματα (με δραστικές ουσίες όπως Sulphur, Cyflufenamid, difenoconazole, κ.ά.) και επανάληψη του ψεκασμού σε 8 ημέρες. 

 

Επίσης, συνεχίζεται η παρουσία του κλαδοσπόριου στις πρώιμες και μεσοπρώιμες καλλιέργειες με τομάτες θερμοκηπίου, και αναμένεται στις όψιμες. Όσοι παραγωγοί διαπιστώσουν συμπτώματα προσβολών να προστατεύσουν την καλλιέργειά τους με επιτρεπόμενα φυτοπροστατευτικά προϊόντα ( thriophanate-methyl, difenoconazol tribasic copper sulfate, copper hydroxide). 

 

Οι παραγωγοί που ενδιαφέρονται για τις γεωργικές προειδοποιήσεις της Ντομάτας θερμοκηπίου να το δηλώσουν με ηλεκτρονικό μήνυμα στην Υπηρεσία στην ηλεκτρονική διεύθυνση email: pkpfpfevolou@minagric.gr. 

 

Όλα τα δελτία μας υπάρχουν στην ιστοσελίδα του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων στο διαδίκτυο http://www.minagric.gr/index.php/el/for-farmer/agricultural-warnings

 

Από τον Γιώργο Ρούστα

 roustas@eleftheria.gr

eleftheria.gr

 Αν βρήκατε το άρθρο ενδιαφέρον κλικ ΕΔΩ
Για άμεση ενημέρωση ακολουθήστε μας στο facebook και στο twitter

Source link