Στην γέννηση του Χριστού μέσα στην φάτνη μαζί με την Παναγία, τον Ιωσήφ και τους τρεις Μάγους, υπάρχουν και βοσκοί. Υπάρχουν δηλαδή και «συνάδελφοι» μελών του ΑΚΚΕΛ στον χώρο γέννησης του Χριστού, που μάς συνδέουν από την αρχή με την Ορθόδοξη Χριστιανική Εκκλησία, όταν ο Θεός εμφανίστηκε ως άνθρωπος, μεταξύ άλλων και στους βοσκούς. Οι πρώτοι μαθητές του Χριστού ήταν επίσης «συνάδελφοι»: αλιείς και κτηνοτρόφοι. 

Το Αγροτικό και Κτηνοτροφικό Κόμμα Ελλάδος εκτός από την θεμελιώδη προσήλωσή του στην υπεράσπιση των συμφερόντων και των δικαίων των γεωργών, κτηνοτρόφων, μελισσουργών, ιχθυοπαραγωγών και όλων των κοινωνικών και επαγγελματικών τάξεων της πρωτογενούς παραγωγής τροφίμων, που περιλαμβάνονται στον όρο του «Αγρότη», έχει αντίληψη και θέσεις σχετικά και με άλλα θέματα πέρα από τα στενά επαγγελματικά και κοινωνικά αυτών των τάξεων. 

Όπως υπερασπιζόμαστε την ακεραιότητα και την ανάπτυξη του πρωτογενούς τομέα ειδών διατροφής, διότι στην Ελλάδα δεν μπορούμε να επιβιώσουμε ελεύθεροι και ανεξάρτητοι αν δεν εξασφαλίσουμε την αυτονομία και ανεξαρτησία στην διατροφή μας, με ανάλογο τρόπο υπερασπιζόμαστε και άλλα θεμελιώδη στοιχεία για την επιβίωσή του Ελληνισμού, όπως το πνευματικό στοιχείο της Ορθοδοξίας. Η πνευματική υπόσταση του ανθρώπου είναι σημαντικότερη από την σωματική-βιολογική. 

Είναι αυτό το πνευματικό στοιχείο το οποίο έχει στοχοποιηθεί από τον ολοκληρωτισμό της Παγκοσμιοποίησης διότι το θεωρεί εμπόδιο στην διάλυση των κοινωνιών και εθνικών κρατών και στην μετέπειτα επιβολή της παγκοσμιοποιημένης δικτατορίας. Αφού λοιπόν φοβάται και κάνει στόχο αυτό το πνευματικό στοιχείο που αποτελεί συνεκτικό ιστό της κοινωνίας μας, τότε και εμείς το υποστηρίζουμε και το προστατεύουμε. 

Η Ορθόδοξη Εκκλησία έχει στοχοποιηθεί για να αποτελέσει πεδίο προ-εφαρμογής της παγκοσμιοποίησης, υπό την μορφή του συγκρητισμού και οικουμενισμού. 

Αυτό που γνωρίζουμε και ζούμε ως Ορθοδοξία είναι η αθανατοποιημένη μεταμόρφωση του Ελληνισμού. Ο Ελληνισμός είναι το ιστορικό σώμα της Ορθοδοξίας. Για να το πούμε απλά και πρακτικά, στα πρόσωπα των Αγίων της ορθόδοξης πίστης προσωποποιούνται οι αξίες και τα ιδανικά του Ελληνισμού της προ Χριστού εποχής. Η διαρκής αναζήτηση της αλήθειας, που είναι ίσως το χαρακτηριστικότερο στοιχείο του Ελληνισμού, διαμόρφωσε τον ελληνικό πολιτισμό και τα επιμέρους στοιχεία του όπως η γλώσσα, η τέχνη κλπ και μάλιστα στο μέγιστο δυνατό βαθμό τελειότητας που μπορούσαν να αναπτύξουν οι άνθρωποι. 

Εκείνο που το ελληνικό πνεύμα στην προ Χριστού εποχή δεν αντιλήφθηκε πλήρως, είναι η πνευματική πραγματικότητα και ειδικότερα το πρόσωπο και λειτουργία του Θεού στην τριαδική του υπόσταση. Αυτό σε καμία περίπτωση δεν είναι αρνητικό στοιχείο για τον Ελληνισμό, διότι είναι περιορισμός για την ίδια την ανθρώπινη φύση. Οι άνθρωποι δεν μπορούν από μόνοι τους να το αντιληφθούν αυτό και χρειάζεται ο ίδιος ο Θεός να αποκαλυφθεί στους ανθρώπους. Η αποκάλυψη του Θεού στο πρόσωπο του Χριστού άνοιξε τη Νέα Οδό στην ιστορία του Ελληνισμού και στην ολοκλήρωση του Ελληνισμού και Χριστιανισμού ως Ορθοδοξία. Ο Ορθόδοξος Χριστιανός είναι πολιτιστικά Έλληνας χωρίς όμως αυτό να επιτρέπει σε εμάς να βλέπουμε υπεροπτικά τους άλλους. 

Το καθεστώς της Παγκοσμιοποίησης έχει στοχοποιήσει, για διάβρωση και αλλοίωση, οτιδήποτε θεωρεί ότι εμποδίζει την ισοπέδωση των κρατών και των διαφορετικών κοινωνιών σε αυτά. Η Εκκλησία στην Ελλάδα έχει γίνει επίσης στόχος αυτών των Γκλομπαλιστών, διότι αποτελεί τον πνευματικό σύνδεσμο του ελληνικού λαού. Μετά από την πτώση του υπαρκτού σοσιαλισμού η Εκκλησία στην Ελλάδα έχει δεχθεί επιθέσεις σε διάφορα μέτωπα από ΟΛΕΣ τις κυβερνήσεις (ΝΔ, ΠΑΣΟΚ, ΣΥΡΙΖΑ κλπ). Ο διαχωρισμός «Αριστερά-Δεξιά» σήμερα είναι ανύπαρκτος και δεν έχει καμία σημασία, απλώς χρησιμοποιείται για τον διχασμό των Ελλήνων, ακόμη και δεξιές κυβερνήσεις (με την παλιά έννοια) έχουν υπονομεύσει την Ορθόδοξη Εκκλησία. 

Δυστυχώς οι εχθροί της πίστης έχουν κατορθώσει να επηρεάσουν σε μεγάλο βαθμό λειτουργίες της Ορθόδοξης Εκκλησίας κυρίως στην διοίκηση που αφορά τόσο κληρικούς όσο και λαϊκούς. Έχουν πετύχει να επιβάλλουν σιωπή σε μεγάλο μέρος του κλήρου για να μην ελέγχει και καταδικάζει τη διαφθορά των πολιτικών και τα αίσχη τους σε κάθε τομέα … με το πρόσχημα ότι οι ιερείς δεν πρέπει να αναμιγνύονται σε πολιτικά!!! 

Το ΑΚΚΕΛ υπογραμμίζει ότι δεν δέχεται την επιβολή φίμωσης στην Εκκλησία. Τόσο σε επίπεδο καταστολής της ελευθερίας των ιερέων και Ιεραρχών να ελέγχουν τα κακώς κείμενα, οπουδήποτε και αν γίνονται αυτά, όσο και στην υπονόμευση της Ιεράς Συνόδου στο επικοινωνιακό επίπεδο και ιδιαίτερα στην περίπτωση του ραδιοφωνικού σταθμού (από την εποχή ακόμη της Μαριέττας Γιαννάκου) όσο και του Γραφείου Τύπου. Θεωρούμε επίσης (ως Ορθόδοξοι πιστοί) ότι είναι απαράδεκτη η εκ νέου συμμετοχή του εκπροσώπου τύπου στα ψηφοδέλτια του «άθεου ΣΥΡΙΖΑ» με δεδομένο τον «ανέντιμο βίο» αυτού του κόμματος. Αυτή η συμμετοχή λέει πολλά. Και όχι καλά. 

Επιπλέον το ΑΚΚΕΛ υπογραμμίζει ότι τόσο ο «απλός κλήρος» όσο και η διοίκηση της Εκκλησίας οφείλουν να έχουν τον Ιωάννη τον Πρόδρομο ως πρότυπό τους στον έλεγχο της κάθε κοσμικής εξουσίας και να μην πτοούνται από τις ραδιουργίες κάθε Σαλώμης και κάθε Ηρωδιάδας, οποιαδήποτε μορφή και αν έχουν σήμερα. 

Ζητούμε τις προσευχές όλων ώστε ο Θεός να δώσει καλή φώτιση.

Αν βρήκατε το άρθρο ενδιαφέρον κλικ ΕΔΩ
Για άμεση ενημέρωση ακολουθήστε μας στο facebook και στο twitter

Source link