Συνέντευξη 3-7-2019 του Πρύτανη ΕΛ.ΜΕ.ΠΑ. στην εφημερίδα “ΠΑΤΡΙΣ” https://www.hmu.gr/news/15781 Στο συγκεκριμένο άρθρο υπάρχει το εξής απόσπασμα: 

“Τι θα ισχύσει για τους αποφοίτους των ΤΕΙ; Τι θα γίνει με τους αποφοίτους και τους φοιτητές του Τμήματος Μηχανικών Φυσικών Πόρων και Περιβάλλοντος;

«Όλοι οι εγγεγραμμένοι φοιτητές στα Τμήματα του ΤΕΙ Κρήτης έχουν ήδη αυτοδίκαια ενταχθεί στα αντίστοιχα, βάσει της παρ. 1 του άρθρου 28 του ν. 4610/07.05.2019, Τμήματα του Ελληνικού Μεσογειακού Πανεπιστημίου, και έχουν το δικαίωμα να ολοκληρώσουν είτε το πρόγραμμα σπουδών του Τμήματος εισαγωγής τους, λαμβάνοντας τον αντίστοιχο τίτλο σπουδών Τμήματος ΤΕΙ, ή να παρακολουθήσουν επιπλέον μαθήματα από το νέο πρόγραμμα σπουδών του αντίστοιχου Τμήματος του Πανεπιστημίου (τα οποία καθορίζονται με απόφαση της Συνέλευσης του Τμήματος, η οποία εγκρίνεται από τη Σύγκλητο του Ελληνικού Μεσογειακού Πανεπιστημίου) και να αποκτήσουν πτυχίο πανεπιστημιακής εκπαίδευσης.

Οι φοιτητές του Τμήματος Μηχανικών Φυσικών Πόρων και Περιβάλλοντος έχουν ενταχθεί στο Τμήμα Ηλεκτρονικών Μηχανικών της Σχολής Μηχανικών του ΕΛ.ΜΕ.ΠΑ. (με την αρ. πρωτ. 570/Φ20/28.5.2019 απόφαση του Πρύτανη του ΕΛ.ΜΕ.ΠΑ.) και συνεχίζουν κανονικά τις σπουδές τους, ώστε να λάβουν τον τίτλο σπουδών του Τμήματος Μηχανικών Φυσικών Πόρων και Περιβάλλοντος του ΤΕΙ Κρήτης στο οποίο εισήχθησαν.

Αναφορικά με τους αποφοίτους των Τεχνολογικών Εκπαιδευτικών Ιδρυμάτων της χώρας, έχει πρόσφατα προταθεί από το Υπουργείο Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων ένα σχέδιο αντιστοίχισης των πτυχίων τους με εκείνα που απονέμουν αντίστοιχα Πανεπιστημιακά Τμήματα, χωρίς κατατακτήριες εξετάσεις, αλλά με την εξέταση σε επιπλέον μαθήματα, που θα προκύψουν από την αντιστοίχιση των προγραμμάτων σπουδών των Τμημάτων ΤΕΙ, με τα αντίστοιχα των Πανεπιστημιακών Τμημάτων. Προφανώς, για να υλοποιηθεί οποιοδήποτε σχέδιο, είναι απαραίτητη νομοθετική ρύθμιση, η οποία παραπέμπεται στην κυβέρνηση που θα προκύψει από τις επερχόμενες βουλευτικές εκλογές. Σε κάθε περίπτωση, είναι για εμάς απαράδεκτο να μην έχει επιλυθεί επί σειρά ετών το ζήτημα των επαγγελματικών δικαιωμάτων των αποφοίτων πολλών Τμημάτων των ΤΕΙ, κρατώντας τους έτσι, σε μια ιδιότυπη ομηρεία».”

Αν βρήκατε το άρθρο ενδιαφέρον κλικ ΕΔΩ
Για άμεση ενημέρωση ακολουθήστε μας στο facebook και στο twitter

Source link