Ανησυχία στον κάμπο από την εμφάνιση πράσινου σκουληκιού- Δείτε σε ποιές περιοχές – Τι συνιστά ο διευθυντής του τμήματος Φυτοπροστασίας Δρ Δημήτρης Σταυρίδης

Προβληματισμός επικρατεί στις τάξεις των βαμβακοπαραγωγών του θεσσαλικού κάμπου, από την εμφάνιση και φέτος και μάλιστα σχετικά νωρίς, πράσινου σκουληκιού, ενώ αρκετοί αγρότες πάνω στην αγωνία και το άγχος τους έχουν ήδη αρχίσει τους ψεκασμούς, χωρίς να συμβουλευτούν τους ειδικούς και τους Γεωπόνους.


Ο Διευθυντής της Δ/νσης Φυτοπροστασίας Δρ Δημήτρης Σταυρίδης, επισημαίνει πως οι αγρότες θα πρέπει να επιδείξουν ψυχραιμία και να συνεργάζονται με την υπηρεσία που ήδη έχει στήσει ένα δίκτυο με παγίδες που καλύπτει σε μεγάλο βαθμό την παρακολούθηση της προσβολής των βαμβακόφυτων.

Ήδη έχουμε αρκετές συλλήψεις σε περιοχές της παλιάς Βόλου και τα παρακάρλεια, καθώς και στην περιοχή των Δυτικών Φαρσάλων και ευρύτερα των Σοφάδων (Σταυρός, Γεφύρια, Υπέρεια, Ορφανά). 

 

Οι παραγωγοί σύμφωνα με τον κ. Σταυρίδη έπρεπε να ξεκινήσουν αν ο αριθμός σκουληκιών στις παγίδες ήταν ανησυχητικός αρχικά με βάκιλο και μετά τις 15 Ιουλίου αν ήταν απαραίτητο με το φυτοφάρμακο (coragen), αλλά βιάστηκαν και ξεκίνησαν με coragen εδώ και λίγες ημέρες, γεγονός που σημαίνει ότι μπορεί να αποκτήσουν ανθεκτικότητα τα σκουλήκια και η κατάσταση μετά να είναι μη ελεγχόμενη…

 

 

 Αν βρήκατε το άρθρο ενδιαφέρον κλικ ΕΔΩ
Για άμεση ενημέρωση ακολουθήστε μας στο facebook και στο twitter

 

Source link