Παρουσία εκατοντάδων επισκεπτών, ξεκίνησε προχθές στο δημοτικό κήπο του Ρεθύμνου, η 8η Γιορτή Κρητικής Διατροφής, την οποία διοργανώνει η Περιφέρεια Κρήτης, ο δήμος και το Επιμελητήριο Ρεθύμνης.


Στην γιορτή η οποία θα διαρκέσει μέχρι την Κυριακή, συμμετέχουν περισσότεροι από 40 εκθέτες, με πιστοποιημένα κρητικά προϊόντα, τα περισσότερα από τα οποία, ακολουθούν αναγνωρισμένη πορεία στη διεθνή αγορά.

Τα εγκαίνια της 8ης Γιορτή Κρητικής Διατροφής τέλεσε ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης Ρεθύμνης και Αυλοποτάμου Ευγένιος, παρουσία εκπροσώπων όλων των Σωμάτων Ασφαλείας, πολιτικών και πολιτιστικών Φορέων.

 

Η Αντιπεριφερειάρχης Ρεθύμνης, κ.Μαρία Λιονή στον χαιρετισμό της επισήμανε ότι η Κρητική διατροφή αποτελεί πλέον ένα πρότυπο διατροφικό μοντέλο, έχοντας εδραιώσει τη θέση της παγκοσμίως/ Τόνισε δε, ότι ο θεσμός της Γιορτής Κρητικής Διατροφής, αναδεικνύει την ποιότητα και την καινοτομία των κρητικών προϊόντων, προβάλλοντας ταυτόχρονα τα πολιτιστικά χαρακτηριστικά του νησιού μας, συνθέτοντας έτσι την ταυτότητα της Κρήτης, η οποία ξεχωρίζει για την αυθεντικότητά της.

 

Από την πλευρά του ο δήμαρχος Ρεθύμνης Γιώργος Μαρινάκης αναφέρθηκε στα κρητικά προϊόντα, τα οποία διαθέτουν υπεραξία, ταυτότητα και ποιότητα, και επεσήμανε ότι ο θεσμός της Γιορτής Κρητικής Διατροφής, είναι ο καλύτερος τρόπος για να αναδειχτεί ο κόπος και η προσπάθεια των παραγωγών, αλλά και η πολιτιστική φυσιογνωμία του νησιού μας.

 

 

 

  Αν βρήκατε το άρθρο ενδιαφέρον κλικ ΕΔΩ
Για άμεση ενημέρωση ακολουθήστε μας στο facebook και στο twitter

Source link