Ολοκληρώθηκε , μετά την πάροδο του χρονικού διαστήματος των 15 ημερών από την αποδοχή της αναγγελίας, το μεγαλύτερο μέρος της διαδικασίας συλλογής των δηλώσεων του ΕΛΓΑ, από τους ανταποκριτές του Δήμου Φαρσάλων, για αγρότες που επλήγησαν από το καταστροφικό χαλάζι της 16ης Ιουνίου, αλλά και άλλες καταστροφές (πλημμύρες), που έπληξαν τις επόμενες ημέρες την επαρχία.

Το μεγαλύτερο μέρος των δηλώσεων, περίπου 200, αφορά στις περιοχές στο Δ.Δ. Αγίου Γεωργίου, Κατωχωρίου και Σταυρού. Σύμφωνα με την πρώτη εκτίμηση, υπολογίζεται ότι οι πληγείσες περιοχές είναι περίπου 5.000 στρέμματα στην περιοχή Φαρσάλων.

Οι αγρότες από την πλευρά τους περιμένουν δίκαιες εκτιμήσεις από το προσωπικό του ΕΛΓΑ, καθώς και γρήγορες αποζημιώσεις, οι οποίες θα βοηθήσουν σε μια δύσκολη στιγμή, με σκοπό να παραμείνουν στα χωράφια τους και να μπορέσουν να αντεπεξέλθουν στα έξοδα και στις υποχρεώσεις, όπως υποσχέθηκε ο υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης κ. Βασίλης Κόκκαλης με τα κλιμάκια του ΕΛΓΑ, κατά την αυτοψία του, τις προηγούμενες ημέρες από την περιοχή.

Source link