Οι δρόµοι του τυριού … οδηγούν στον Μανταµάδο!
Την Πέµπτη, 4 Ιουλίου η παράδοση θα συναντήσει την επιστήµη! Μια ολόκληρη µέρα αφιερωµένη στο τυρί, το γάλα και τα παράγωγά του! Γευσιγνωσία, δρώµενα, καλεσµένοι, οµιλητές, διαδραστικότητα και ουσιαστική ψυχαγωγία σας περιµένουν στον Μανταµάδο, στην ανατολική πλευρά του Δήµου Δυτικής Λέσβου!


Το πρωί, στις 10:30, θα ξεναγηθούµε στις τυροκοµικές και γαλακτοκοµικές µονάδες του χωριού, για να δούν και να µάθουν τα µυστικά µιας τέχνης αναλλοίωτης στο χρόνο!


Το µεσηµέρι, στις 11:30, παιδιά και µεγάλοι θα τυροκοµήσουν κάτω από την παχιά σκιά των σαλκιµιών. Μανταµαδίωτες γαλακτοπαραγωγοί θα µιλήσουν για την οικιακή τυροκοµία και θα µας δείξουν τη µαγεία της αξιοποίησης της πρώτης ύλης.
 

Το απόγευµα, στις 19:30, θα συγκεντρωθούν στο Πολύκεντρο Μανταµάδου, για µια εκδήλωση που θα παντρέψει την παράδοση µε τις σύγχρονες τάσεις στη διατροφή.

 

Ο Σύλλογος Γυναικών Μανταµάδου, ο Σύλλογος Κυριών & Δεσποινίδων “Η Οµόνοια”, ο Αθλητικός Σύλλογος και ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεµόνων Δηµοτικού –Νηπιαγωγείου, συνεργάζονται για το καλύτερο αποτέλεσµα! Ικανότατες νοικοκυρές του χωριού µας και ο βραβευµένος σεφ Κωστής Κωστάκης θα παρουσιάσουν το τυρί σε όλες του τις εκδοχές!!! 

 

Παράλληλα οι παρευρισκόµενοι θα έχουν την ευκαιρία να δοκιµάσουν τις παραδοσιακές µαγειρικές από τις Μανταδιώτισσες νοικοκυρές, τα φηµισµένα τυροκοµικά προϊόντα του Μανταµάδου, προσφορά των τυροκοµι κών µο νάδων του χωριού αλλά και των γαλακτοπαραγωγών. Γραβιέρα, λαδοτύρι, φέτα, γιαούρτι, ρυζόγαλο … ένα αληθινό πανηγύρι αισθήσεων, γεύσεων και αρωµάτων, ένα γευστικό ταξίδι!

Η βραδιά θα κλείσει µε γλέντι στη πλατειά του Μανταµάδου µε ζωντανή παραδοσιακή µουσική, ούζο, µεζέδες και χορό. Όλα αυτά στο πλαίσια του 3ου Lesvos Food Fest µε την υποστήριξη της τοπικήςκοινότητας Μανταµάδου!

voreioaigaio.ert.gr

 

 https://voreioaigaio.ert.gr/eidiseis/lesvos/quot-oi-dro-oi-toy-tyrioy-ston-manta-ado-quot-sta-plaisia-toy-lesvos-food-fest/

Source link