Μια αρκούδα που εντοπίστηκε τραυματισμένη και εγκλωβισμένη σε παγίδα, κατάφερε να απελευθερώσει η ομάδα του «Αρκτούρου», σε συνεργασία με το δασαρχείο και την αστυνομία.

Το περιστατικό σημειώθηκε στη Φλαμουριά Έδεσσας, με υπαλλήλους του Δασαρχείου Έδεσσας να εντοπίζουν το τραυματισμένο ζώο και να ενημερώνουν την Ομάδα Άμεσης Επέμβασης του «Αρκτούρου» που μετέβη άμεσα στο σημείο, όπου διαπίστωσε ότι η αρκούδα είχε πιαστεί σε παγίδα από συρματόσχοινο.

Παρουσία του Δασαρχείου, της Αστυνομίας και Ομοσπονδιακού Θηροφύλακα της ΣΤ’ ΚΟΜΑΘ, στήθηκε επιχείρηση διάσωσης του Ερμή, όπως ονομάστηκε, ο οποίος ήταν παγιδευμένος ήδη για αρκετές ώρες. Αφού τον αναισθητοποίησε, τον απελευθέρωσε από την παγίδα και στη συνέχεια τού τοποθέτησε δορυφορικό κολάρο, προκειμένου να παρακολουθεί το γεωγραφικό του στίγμα.

Ιδιαίτερα ανησυχητικό είναι το γεγονός πως η παγίδα είχε τοποθετηθεί, σύμφωνα με τον «Αρκτούρο», με σκοπό να πιάσει αρκούδα, κάτι που καταδεικνύει τόσο το μέγεθός της όσο και το σημείο που τοποθετήθηκε, δίπλα δηλαδή σε κερασιές. Σύμφωνα με ανακοίνωση, «η τοποθέτησή της αποτελεί κατάφορα παράνομη πράξη που θέτει σε κίνδυνο την άγρια ζωή και για το λόγο αυτό το Δασαρχείο θα προβεί σε μήνυση κατά αγνώστου».

Ο «Αρκτούρος» υπενθυμίζει ότι οι ηλεκτροφόρες περιφράξες είναι το μόνο ασφαλές και αποτελεσματικό μέσο προστασίας αγροκτημάτων και συστήνει ανεπιφύλακτα τη χρήση τους σε περιοχές που αποτελούν βιότοπο αρκούδας.

www.arcturos.gr/

ΠΗΓΗ