Με κόντρα τον καιρό θα βγουν τη Δευτέρα τα τρακτέρ -Αισιοδοξία για μεγάλη συμμετοχή
Οργανωτικός πυρετός αλλά και αισιοδοξία επικρατεί στις τάξεις των Θεσσαλών αγροτοσυνδικαλιστών για την έξοδο των τρακτέρ τη Δευτέρα 28 Ιανουαρίου στις εθνικές οδούς όπου πρόκειται να στηθούν μπλόκα. Ήδη τα πρώτα τρακτέρ στήθηκαν στις πλατείες των χωριών της Καρδίτσας την Κυριακή , ενώ και η σύσκεψη του Πλατυκάμπου έδειξε ότι υπάρχει φέτος κλίμα ενότητας για να στηθεί ένα ενιαίο και μεγάλο μπλόκο στον κόμβο της Νίκαιας. την Τετάρτη έχει προγραμματιστεί παγκαρδιτσιώτικη σύσκεψη στον Παλαμά και την Πέμπτη στα Φάρσαλα πανθεσσαλική.
οι αγρότες θεωρούν πως με τις κινητοποιήσει έχουν περιθώρια να βελτιώσουν τη θέση τους και να αποσπάσουν από την κυβέρνηση κάτι θετικό πέρα από τις εθνικές ενισχύσεις de minimis, που μοιράζονται αφειδώς το τελευταίο διάστημα καθώς βρισκόμαστε σε παρατεταμένη προεκλογική περίοδο. εστιάζουν στη μείωση του κόστους πετρελαίου, στην αναμόρφωση του ΕΛΓΑ, στις ελάχιστες εγγυημένες τιμές, ενώ η κριτική τους έχει να κάνει με την ανοχή της κυβέρνησης, στην ασυδοσία εμπόρων και βιομηχάνων, για τις ανοιχτές τιμές, όχι μόνο στο βαμβάκι, αλλά και σε άλλα προϊόντα. Μιλώντας στην εκπομπή Θεσσαλών Γη, ο πρόεδρος της ΕΟΑΣΝ Λάρισας, ανέφερε, πως υπάρχει πανελλαδικός ξεσηκωμός για μπλόκα από την Κρήτη μέχρι τον Έβρο.
Ο μόνος προβληματισμός των Θεσσαλών αγροτών έχει να κάνει με τις άσχημες καιρικές συνθήκες που πιθανό να επικρατήσουν τη Δευτέρα, καθώς σύμφωνα με τις προβλέψεις της ΕΜΥ, αναμένονται χιονοπτώσεις στα πεδινά της Καρδίτσας και των Φαρσάλων, από όπου αναμένεται ο κύριος όγκος των τρακτέρ για τον κόμβο της Νίκαιας.
Αλλά δηλώνουν αισιόδοξοι, πως η θέληση των αγροτών και η ανάγκη για επίλυση προβλημάτων και δίκαιων ιτημάτων δεν θα κάμψει το αγωνιστικό τους φρόνημα. Και πρόπερσι χιόνιζε σε Καρδίτσα και Φάρσαλα την ημέρα που ξεκίνησαν οι κινητοποιήσεις χιόνιζε , αλλά αυτό δεν έκαμψε το ηθικό των αγροτών, σημείωσε ο Ρίζος Μαρούδας
Αν βρήκατε το άρθρο ενδιαφέρον κλικ ΕΔΩ 
Για άμεση ενημέρωση ακολουθήστε μας στο facebook και στο twitterSource link