Την επιστολή των τευτλοπαραγωγών του Έβρου, με τα αιτήματα και τις διεκδικήσεις τους, κατέθεσε ως κοινοβουλευτική αναφορά στο προεδρείο της Βουλής, ο βουλευτής Έβρου της Νέας Δημοκρατίας, Αναστάσιος Δημοσχάκης. 
Ζητούν την αποπλήρωμή τους για τη παραγωγή του 2018 και τις αποζημιώσεις για τα ασυγκόμιστα τεύτλα του 2017, κατηγορώντας το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης ότι παραμένει αόριστο το πότε θα τους καταβληθεί η συνδεδεμένη ενίσχυση. Αγωνία εκφράζουν και για το μέλλον του εργοστασίου της Ελληνικής Βιομηχανίας Ζάχαρης στην Ορεστιάδα.
ΕΒΖ: «Διασφαλισμένες οι απαιτήσεις των τευτλοπαραγωγών» 
Εχθές, πάντως, με ανακοίνωσή της, η Ελληνική Βιομηχανία Ζάχαρης διαβεβαίωσε τους τευτλοπαραγωγούς ότι, τόσο η συνδεδεμένη όσο και οι υπόλοιπες απαιτήσεις τους, είναι απολύτως διασφαλισμένες.
«Κάνουμε προσπάθεια να πληρωθεί μέχρι το τέλος του μήνα η συνδεδεμένη των 73ευρώ/στρέμμα», ανέφερε στο Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης, Σταύρος Αραχωβίτης, τονίζοντας ότι μόνο η συγκεκριμένη οφειλή ανήκει στις υποχρεώσεις του υπουργείου. Υπενθυμίζεται ότι στους 600 τευτλοπαραγωγούς που καλλιέργησαν το 2018 οφείλονται περίπου 1,7 εκ. ευρώ, σε 800.000 ευρώ υπολογίζονται οι αποζημιώσεις για τα ασυγκόμιστα του 2017.
Αν βρήκατε το άρθρο ενδιαφέρον κλικ ΕΔΩ 
Για άμεση ενημέρωση ακολουθήστε μας στο facebook και στο twitterSource link