Πολλές μηνιαίες δόσεις, που θα φθάνουν σε ορισμένες περιπτώσεις ακόμα και τις 120, θα προβλέπει τελικά, σύμφωνα με πληροφορίες του ΑγροΤύπου, η ρύθμιση για την εξόφληση των ληξιπρόθεσμων χρεών προς τα ασφαλιστικά ταμεία ελεύθερων επαγγελματιών, αυτοαπασχολουμένων, αλλά και των αγροτών που ετοιμάζει το αρμόδιο υπουργείο Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης. Η νέα αυτή ρύθμιση προς τα ασφαλιστικά ταμεία, που θα περιλαμβάνει και οφειλές των αγροτών προς τον ΕΦΚΑ, αναμένεται να ενεργοποιηθεί εκτός απροόπτου στις αρχές του ερχόμενου Μαρτίου, αφού απαιτείται να πάρει το πράσινο φως από τους θεσμούς.
Σύμφωνα με το προωθούμενο σχέδιο, στη ρύθμιση αυτή θα έχουν τη δυνατότητα να ενταχθούν όλοι όσοι έχουν κλείσει τα βιβλία τους, έχουν παλιές οφειλές και σήμερα εξαιρούνται αυτομάτως από τον εξωδικαστικό μηχανισμό, επαγγελματίες και αγρότες που είναι ενεργοί, καθώς και όσοι βρίσκονται κοντά στη συνταξιοδότηση.
Συγκεκριμένα, το σχέδιο της νέας ρύθμισης προς τα ασφαλιστικά ταμεία, η οποία μπαίνει στην τελική φάση της επεξεργασίας, προβλέπει – μεταξύ άλλων – κούρεμα της αρχικής οφειλής και διαγραφή έως 85% των προσαυξήσεων που έχουν φουσκώσει τις οφειλές των επαγγελματιών και αγροτών, την υπαγωγή στη ρύθμιση χρεών που δημιουργήθηκαν στα ασφαλιστικά ταμεία μέχρι και τις 31 Δεκεμβρίου 2016 και τη ρύθμιση των οφειλών έως και σε 120 δόσεις.
Σημειώνεται, τέλος, ότι οι συνολικές οφειλές προς τα ασφαλιστικά ταμεία υπερβαίνουν σήμερα τα 34 δισ. ευρώ. Υπολογίζεται, μάλιστα, ότι περίπου 600.000 οφειλέτες είναι ελεύθεροι επαγγελματίες, 350.000 είναι αγρότες και περίπου 20.000 αυτοαπασχολούμενοι.
Αν βρήκατε το άρθρο ενδιαφέρον κλικ ΕΔΩ 
Για άμεση ενημέρωση ακολουθήστε μας στο facebook και στο twitterSource link