Πριν προλάβουν να… στεγνώσουν οι δηλώσεις του δημάρχου Καλαμάτας και υποψήφιου περιφερειάρχη Πελοποννήσου Παναγιώτη Νίκα, για καθυστερήσεις στην αντιπλημμυρική προστασία της πόλης, πιστώθηκαν, τελικά, χρήματα για την πληρωμή λογαριασμών των δύο αντιπλημμυρικών έργων που εκτελούνται στην περιοχή από τη Θουρία μέχρι το Ασπρόχωμα (διασταύρωση προς Μεσσήνη).
Συγκεκριμένα, για την εργολαβία από τη Θουρία μέχρι το νοσοκομείο πιστώθηκαν 59.608,50 ευρώ περιλαμβανομένου ΦΠΑ και για εκείνην από το νοσοκομείο μέχρι το Ασπρόχωμα (διασταύρωση προς Μεσσήνη), 143.962,57 ευρώ με το ΦΠΑ.
Αναμένεται πλέον η επανεκκίνηση των εργασιών. Σημειώνεται ότι την προσεχή Δευτέρα 7 Ιανουαρίου θα πραγματοποιηθεί σύσκεψη για τα αντιπλημμυρικά και την επίλυση σχετικών προβλημάτων.
Υπενθυμίζουμε ότι μόλις χθες ο κ. Νίκας δήλωσε: “Υπάρχει ένα πρόβλημα με το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων. Πολλοί πόροι του Προγράμματος Δημοσίων Επενδύσεων έχουν μεταφερθεί και καλύπτονται, όπως εκτιμώ, κοινωνικές ανάγκες, μισθοδοσία, επιδόματα κ.λπ. Το αποτέλεσμα είναι να έχουν σταματήσει έργα που εκτελούνται με χρηματοδότηση του κρατικού προϋπολογισμού. Αναφέρομαι στα αντιπλημμυρικά έργα της Καλαμάτας. Τα δύο μεγάλα αντιπλημμυρικά έργα, από τη Θουρία μέχρι το Ασπρόχωμα (διασταύρωση προς Μεσσήνη), δεν έχουν πλέον βηματισμό. Οι εργολάβοι σταμάτησαν να δουλεύουν.
Έχω μιλήσει με το γενικό γραμματέα Υποδομών κ. Δέδε δυο-τρεις φορές για το συγκεκριμένο θέμα και μου έχει υποσχεθεί ότι θα το αντιμετωπίσει. Είναι προφανές, όμως, ότι δεν υπάρχουν τα χρήματα και περιμένουμε τη νέα χρονιά, το νέο προϋπολογισμό, μήπως γίνει επανεκκίνηση των έργων.
Αυτό που συμβαίνει με το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων στην πατρίδα μας είναι από κάθε άποψη οδυνηρό, και για τους εργολάβους και όσους απασχολούνται στα έργα και από κοινωνική άποψη. Όταν δεν υπάρχει σοβαρό Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων, αυτό σημαίνει ότι πάρα πολλά επαγγέλματα χειμάζονται και αυτό συμβαίνει, δυστυχώς, και στον τόπο μας. Εξαγγέλλονται έργα, δε δίδονται στη συνέχεια χρήματα από τον κρατικό προϋπολογισμό ή εξαγγέλλονται έργα εν γνώσει του γεγονότος ότι τα χρήματα είναι πάρα πολύ λίγα, με αποτέλεσμα να μην καλύπτονται οι δαπάνες και τα έργα να σταματάνε”.
Α.Π.

Aν βρήκατε το άρθρο ενδιαφέρον κλικ ΕΔΩ
Για άμεση ενημέρωση ακολουθήστε μας στο facebook και στο twitterSource link