Σημαντικό εργαλείο για τον αναπτυξιακό σχεδιασμό της Κρήτης, χαρακτήρισε την ανάρτηση και την κύρωση των δασικών χαρτών, ο αναπληρωτής υπουργός Περιβάλλοντος, Σωκράτης Φάμελος, μιλώντας χθες στο Επιμελητήριο Ηρακλείου σε ημερίδα της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Κρήτης.
Προηγήθηκε συνάντηση του κου Φάμελου με τον περιφερειάρχη Κρήτης, Σταύρο Αρναουτάκη, και με τη Συντονίστρια της Αποκεντρωμένης Διοίκησης, Μαρία Κοζυράκη, όπου συζητήθηκε το έργο των δασικών χαρτών.
Στην ομιλία στο Επιμελητήριο ο Αναπληρωτής Υπουργός σημείωσε ακόμη: «Η Ελλάδα περπατάει πιο ελεύθερα και όρθια. Θα δει μεγαλύτερες επιτυχίες. Ασκεί πλέον πολιτικές για εμάς».
«Η προοδευτικότητα των πολιτικών έγκειται σε αυτές που ενώνουν τις κοινωνίες και γι αυτό θα κριθεί και η Ευρώπη», τόνισε ενώ πρόσθεσε πως «οι δασικοί χάρτες είναι μία ουσιαστική μεταρρύθμιση, μία ευρωπαϊκή κανονικότητα. Έχει χαρακτηριστικά Δημοκρατίας και προόδου η μεταρρύθμιση με τους χάρτες».
«Το περιβάλλον είναι η ταυτότητα της Ελλάδος. Κανείς δεν μπορεί να τη μειώσει. Είναι συνυφασμένο με την ανάπτυξη της χώρας. Είναι ουσιαστικός συντελεστής της παραγωγικής δραστηριότητας της χώρας μας. Δεν είναι εμπόδιο για την ανάπτυξη», επισήμανε χαρακτηριστικά.
Ο Αναπληρωτής Υπουργός Περιβάλλοντος έκανε λόγο για πιο γρήγορες αδειοδοτήσεις και πιο αυστηρούς ελέγχους. Μίλησε για ισχυροποίηση των Φορέων Διαχείρισης Προστατευόμενων Περιοχών, έκανε ιδιαίτερη μνεία στην Εθνική στρατηγική που υπάρχει για την Κυκλική Οικονομία, την κλιματική αλλαγή και για την Εθνική στρατηγική για τα δάση.
Tη Παρασκευή το πρωί ο κ. Φάμελος συμμετείχε  σε σύσκεψη για τη διαχείριση των υδάτων στην Αποκεντρωμένη Διοίκηση και στη συνέχεια επισκέφθηκε το Περιβαλλοντικό Πάρκο Κυκλικής Οικονομίας. Το μεσημέρι συναντήθηκε με το δήμαρχο Ηρακλείου, Βασίλη Λαμπρινό και στις 5 το απόγευμα παρευρέθηκε σε σύσκεψη της Νομαρχιακής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ.
ert.gr

Aν βρήκατε το άρθρο ενδιαφέρον κλικ ΕΔΩ
Για άμεση ενημέρωση ακολουθήστε μας στο facebook και στο twitter



Source link