Το Court of Master Sommeliers στην Αμερική δήλωσε ότι παρέχει τρεις ευκαιρίες επανεξέτασης σε σπουδαστές που είχαν ήδη περάσει την δοκιμασία γευσιγνωσίας τον Σεπτέμβριο του 2018, αφού είδανε τα αποτελέσματά τους να ακυρώνονται εξαιτίας των φόβων ότι ορισμένα στοιχεία της εξέτασης είχαν διαρρεύσει.

Έξι υποψήφιοι, οι οποίοι όλοι πέρασαν την αρχική εξέταση, πέρασαν και πάλι από τη νέα εξέταση που πραγματοποιήθηκε στις 5 Δεκεμβρίου στο Resort Four Seasons στο Σεντ Λούις του Μιζούρι.

 

Οι έξι νέοι Master Sommelier, όλοι στις ΗΠΑ, είναι οι εξής:

  • Dana Gaiser, της Lauber Imports, Νέα Υόρκη.
  • Andrey Ivanov, της Bliss Wine Imports, Σαν Φρανσίσκο.
  • Max Kast, τoυ Broadbent Selections στο Chapel Hill, Βόρεια Καρολίνα.
  • Douglas Kim, από το Πικάσο στο Bellagio του Λας Βέγκας.
  • Steven McDonald, του Steakhouse Bros Pappas, Χιούστον.
  • Mia Van de Water, από το Eleven Madison Park της Νέας Υόρκης.

 

Τριάντα υποψήφιοι πήραν μέρος σε αυτές τις πρόσφατες δοκιμασίες γευσιγνωσίας, στις οποίες οι συμμετέχοντες έπρεπε να κάνουν τυφλή γευσιγνωσία έξι κρασιών  σε 25 λεπτά. Για να γίνουν MS, οι συμμετέχοντες πρέπει επίσης να περάσουν από μια δοκιμασία θεωρητικής εξέτασης και μια δοκιμή για τις ικανότητες τους στο σερβίρισμα και την πώληση σε ένα εστιατόριο.

Όλοι οι υποψήφιου που συμμετείχαν στην προηγούμενη, ακυρωμένη εξέταση μπορούν να κάνουν εκ νέου τη δοκιμασία τον Απρίλιο του 2019, ή κατά την κανονική ημερομηνία εξέτασης που προβλέπεται για τον ερχόμενο Σεπτέμβριο, δήλωσε το Court of Master Sommeliers.

Το Court of Master Sommeliers, επανέλαβε ότι το συμβούλιο του ομόφωνα συμφώνησε να ακυρώσει τα αποτελέσματα του Σεπτεμβρίου μετά από «σαφή απόδειξη ότι ένας Master παραβίασε την εμπιστευτικότητα όσον αφορά τους οίνους που παρουσιάστηκαν για γευσιγνωσία». O Master Sommelier που παραβίασε τον κανόνα δεν κατονομάστηκε.

Δεν υπήρξε καμία νύξη ότι οι υποψήφιοι είχαν κάνει κάτι λάθος.

«Αυτή ήταν μια δύσκολη στιγμή για το Court of Master Sommeliers», δήλωσε ο Devon Broglie MS, πρόεδρος του Court of Master Sommeliers στην Αμερική.

«Είμαι ταπεινωμένος από τη συνεχιζόμενη επίδειξη δέσμευσης, πάθους και αφοσίωσης όλων των υποψηφίων που μας προσχώρησαν στο Σαιντ Λούις αυτήν την εβδομάδα και είμαι ευγνώμων για τους 20 Μaster Sommeliers που υπηρέτησαν ως αντιπρόσωποι».

Η Mia Van de Water MS, μία από τις έξι που πέρασε αυτό το μήνα, δημοσίευσε στο Instagram, περιγράφοντας την επιτυχία ως μια περήφανη αλλά «γλυκόπικρη» στιγμή. Είπε ότι διατήρησε «τεράστια πίστη» στους άλλους υποψηφίους που είδαν τα αποτελέσματα του Σεπτεμβρίου να ακυρώνονται.

 

Αναρτήθηκε Παρασκευή, 4 Ιανουάριος 2019, 11:52. Κατηγορία Ειδησεις  

ΠΗΓΗ