Η συζήτηση για τη μεταρρύθμιση της ΚAΠ έχει σημειώσει ικανοποιητική πρόοδο υπό την αυστριακή Προεδρία του Συμβουλίου της Ευρωπαϊκής Ένωσης, ενώ από την αρχή του επόμενου έτους η Ρουμανία αναμένεται να διαδραματίσει ηγετικό ρόλο.
Η Αυστριακή υπουργός Περιβάλλοντος, Elisabeth Köstinger, προήδρευσε για πρώτη φορά στη συνάντηση των υπουργών Γεωργίας της ΕΕ στις αρχές της προηγούμενης εβδομάδας.
Στο πλαίσιο αυτό, η αξιωματούχος παρουσίασε έκθεση προόδου που συνοψίζει την κατάσταση της συζήτησης σχετικά με τη μεταρρύθμιση της ΚΑΠ
«Όλες οι προτάσεις της Επιτροπής υιοθετήθηκαν από την αυστριακή προεδρία του Συμβουλίου και οι διαφορετικές ιδέες των κρατών μελών ελήφθησαν υπόψη», ανέφερε η κ. Köstinger.
Πρόσθεσε ότι τα κράτη μέλη ήταν πρόθυμα να ακολουθήσουν τη μετάβαση προς ένα σύστημα που αφορά περισσότερο την επίδοση, στο οποίο απευθύνεται η Επιτροπή.
Στις αρχές Ιουλίου, η Επιτροπή παρουσίασε τρία έγγραφα αναφορικά με τη στρατηγική για την μεταρρύθμιση της ΚΑΠ. Τα κράτη μέλη πρέπει να αναλάβουν μεγαλύτερη δράση για τον τρόπο με τον οποίο αξιοποιούνται τα κονδύλια, έτσι ώστε τα προγράμματα στήριξης να μπορούν να προσαρμόζονται καλύτερα στις τρέχουσες προκλήσεις.
euractiv.gr

Αν βρήκατε το άρθρο ενδιαφέρον κλικ ΕΔΩ
Για άμεση ενημέρωση ακολουθήστε μας στο facebook και στο twitterSource link