Στον “αέρα” οι συζητήσεις συγχώνευσης του Παν. Πατρών με το ΤΕΙ Δυτ. Ελλάδας….
Διαφωνίες στη “μυστική” συνάντηση του υπ. Παιδείας με μέλη της Επιτροπή “Γαβρόγλου” του ΤΕΙ Δυτικής Ελλάδας-Προηγήθηκε συνάντηση με μέλη της Επιτροπή “Γαβρόγλου” του Παν. Πατρών

Έντονες διαφωνίες σημειώθηκαν στη “μυστική” συνάντηση του υπουργού Παιδείας Κ. Γαβρόγλου με τα τέσσερα μέλη, προερχόμενα από το ΤΕΙ Δυτικής Ελλάδας, της 9μελούς Επιτροπής “Γαβρόγλου” για τη συγχώνευση του ΤΕΙ με το Πανεπιστήμιο Πατρών.

Στη συνάντηση, το περιεχόμενο της οποίας ο υπουργός Παιδείας ζήτησε από τους παρόντες να μη διαρρεύσει, διαπιστώθηκε “ρήξη” , ανάμεσα στις δυο πλευρές.

Τα μέλη της Επιτροπής, του ΤΕΙ :

Α. Διατύπωσαν την κάθετη διαφωνία τους με την υιοθέτηση του “μοντέλου” περί Γενικού Τμήματος, το οποίο θα λειτουργήσει ως “κουβάς” για όλο το εκπαιδευτικό προσωπικό του ΤΕΙ, πριν ενταχθούν στα νέα τμήματα με διαδικασίες “κρίσης”.

Β. Επέμειναν στην ίδρυση Σχολής Τεχνολογίας, πρόταση που το υπουργείο Παιδείας όχι μόνο διαφωνεί αλλά δεν το συζητά.

Γ. Έθεσαν ως “κόκκινη” γραμμή την μη ένταξη των φοιτητών στο Γενικό Τμήμα, πρόταση που προωθείται από το υπουργείο Παιδείας.

Προηγήθηκε συνάντηση του υπουργού Παιδείας με τα τέσσερα μέλη της Επιτροπής “Γαβρόγλου” από το Πανεπιστήμιο Πατρών.

Σύμφωνα με πληροφορίες η Πολυτεχνική Σχολή του Παν. Πατρών έχει καταρτίσει δική της πρόταση και διαφωνεί κάθετα με την πρόταση του ΤΕΙ για ίδρυση Σχολής Τεχνολογίας.

Τα μέλη του Παν. Πατρών φέρεται να διεμήνυσαν στον υπουργό Παιδείας πως δεν θα επιτρέψουν την ίδρυση μια νέας Πανεπιστημιακής Πολυτεχνικής Σχολής τετραετούς φοίτησης.

Η Επιτροπή Γαβρόγλου

Η Επιτροπή αποτελείται από τους:

1. Βενετσάνα Κυριαζοπούλου του Ελευθερίου, Καθηγήτρια, Πρύτανη του Πανεπιστημίου Πατρών.

2. Δημήτριο Σκούρα του Γεωργίου, Καθηγητή, Κοσμήτορα της Σχολής Οργάνωσης και Διοίκησης Επιχειρήσεων Πανεπιστημίου Πατρών.

3. Δημοσθένη Πολύζο του Κωνσταντίνου, Καθηγητή, Αντιπρύτανη Πανεπιστημίου Πατρών. 4. Σταύρο Κουμπιά του Αντωνίου, Πρόεδρο Τμήματος Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και Τεχνολογίας Πανεπιστημίου Πατρών.

5. Παντελή Κυπριανό του Σπυρίδωνος, Καθηγητή Πανεπιστημίου Πατρών, Σύμβουλο Υπουργού Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων.

6. Βασίλη Τριανταφύλλου του Δημητρίου, Καθηγητή, Πρύτανη ΤΕΙ Δυτικής Ελλάδας.

7. Λάμπρο Μπισδούνη του Σπυρίδωνος, Καθηγητή, Κοσμήτορα της Σχολής Τεχνολογικών Εφαρμογών, ΤΕΙ Δυτικής Ελλάδας.

8. Σταυρούλα Γεωργοπούλου του Χρήστου, Καθηγήτρια, Κοσμήτορα της Σχολής Επιστη- μών Υγείας και Πρόνοιας, ΤΕΙ Δυτικής Ελλάδας.

9. Αλκιβιάδη Παναγόπουλο του Ανδρέα, Καθηγητή, Κοσμήτορα της Σχολής Διοίκη- σης και Οικονομίας, ΤΕΙ Δυτικής Ελλάδας.

thessaliatv.gr

Αν βρήκατε το άρθρο ενδιαφέρον κλικ ΕΔΩ 
Για άμεση ενημέρωση ακολουθήστε μας στο facebook και στο twitterSource link