Στο σχετικό δημοσίευμα περιγράφεται πώς παρασκευάζεται το τσίπουρο, γαρύφαλλο, κανέλα και μέλι, ζεσταίνοντας τα υλικά και προσθέτοντας φλούδα πορτοκαλιού. Σημειώνεται, επίσης πως, το ποτό είναι δυνατό και σερβίρεται σε σφηνάκι.
Όσο για την περιοχή όπου μπορεί κανείς να το απολαύσει είναι του Ψυρρή.
Τα άλλα ποτά για τον χειμώνα που ξεχώρισε ο Guardian:
  • Chacha, Γεωργία
  • Ενα ντόπιο κονιάκ που το φτιάχνουν σχεδόν σε όλα τα χωριά.
  • Grzane piwo, Πολωνία
  • Μπύρα που σερβίρεται ζεστή με κανέλα, μέλι, λεμόνι, γαρίφαλο και κάποιες φορές πορτοκάλι.
  • Gløgg, Δανία
  • Κρασί με γαρίφαλο, κανέλλα, αμύγδαλα και σταφίδες.
  • Mumma, Σουηδία
  • Μείγμα μαύρης μπύρας με σέρι ή πόρτο, αναψυκτικά και μπαχαρικά.
  • Jägertee, Αυστρία
  • Μαύρο τσάι με ρούμι
  • Cola de mono, Χιλή
  • Καφές, γάλα, βανίλια, μοσχοκάρυδο, κανέλα, γαρίφαλα και το αγαπημένο ποτό της Χιλής, το pisco.
  • Hirezake, Ιαπωνία
  • Καψαλίζουν ένα πτερύγιο ψαριού και το βάζουν σε ένα ποτήρι ζεστό σάκε.
  • Jólaglögg, Ισλανδία
  • Brennivin ή Aquavit, αγαπημένα ποτά στην Ισλανδία, με μύρτιλο, κύμινο ή γλυκόριζα
  • Ζεστός μηλίτης, Αγγλία
  • Μηλίτης με μπαχαρικά.
aftodioikisi.gr
Αν βρήκατε το άρθρο ενδιαφέρον κλικ ΕΔΩ 
Για άμεση ενημέρωση ακολουθήστε μας στο facebook και στο twitter



Source link