Το τοπίο στη λίμνη Βιστωνίδα στα σύνορα των νομών Ροδόπης και Ξάνθης, θυμίζει ζωγραφικό πίνακα, με το πέπλο μιας νύφης να έχει καλύψει την έρπουσα βλάστηση!

Μόνο που … δεν ξέφυγε κανένα πέπλο από καμιά νύφη, αλλά οι αράχνες, που φέτος ο πληθυσμός είναι πολύ μεγάλος, έπλεξαν έναν παχύ ιστό γύρω από τους μικρούς θάμνους και τα δέντρα στις όχθες της λίμνης, προσφέροντάς ένα ιδιαίτερα μαγευτικό θέαμα!


 

Σύμφωνα με τους κατοίκους της περιοχής, οι αράχνες και άλλες χρονιές είχαν υφάνει αριστοτεχνικά τον ιστό τους, αλλά φέτος ξεπέρασαν τον εαυτό τους και την τέχνης τους!

Επειδή το φετινό καλοκαίρι λόγω των βροχοπτώσεων είχε πάρα πολλά κουνούπια, δεν αποκλείεται η Φύση να σκέφθηκε σοφά και να εξισορροπιστικά, επιστρατεύοντας τις αράχνες να εγκλωβίσουν κουνούπια και σκνίπες, που ταλαιπώρησαν κατοίκους και τουρίστες!

Το πρωτόγνωρο αυτό φαινόμενο με το παχύ στρώμα ιστού από τις αράχνες, όπως λένε οι ειδικοί, θα αρχίσει με τις βροχές και τους ανέμους σιγά σιγά να διαλύεται και να επιστρέφει στην κανονικότητα …το τοπίο.

Ωστόσο, πολλοί έχουν απαθανατίσει τις εικόνες μέσω των φωτογραφιών που τράβηξαν και από εδώ και στο εξής τα βλέμματα θα μαγνητίζονται από τους πληθυσμούς των υδρόβιων πτηνών της λίμνης Βιστωνίδας!
 
ert.gr
 
Αν βρήκατε το άρθρο ενδιαφέρον κλικ ΕΔΩ
Για άμεση ενημέρωση ακολουθήστε μας στο facebook και στο twitterSource link