Ξεπέρασε τις προσδοκίες των διοργανωτών η προσέλευση ντόπιων και επισκεπτών στην ορεινή Βαμβακού Λακωνίας, για το Φεστιβάλ Γαστρονομίας και Καρυδιού που διοργανώθηκε για έκτη χρονιά φέτος.

Η φετινή πρόσκληση στη γιορτή γαστρονομίας, «Ελάτε να σας… καρυδώσουμε» στη μαγευτική Βαμβακού, ήταν ανοιχτή και περιελάμβανε εδέσματα με πρώτη ύλη το καρύδι και προϊόντα που παράγονται με αγάπη και μεράκι σε υψόμετρο 900 μέτρων, στις πλαγιές του Πάρνωνα.

Ο Πολιτιστικός Σύλλογος της Βαμβακούς “Νέα Ζωή” μετρά δεκάδες χρόνια ιστορίας. Είναι φορέας πολιτισμού, εξωραϊσμού, ποιότητας, λόγου και παραγωγής ιδεών. Στόχος η ανάδειξη του τόπου.

Τα προϊόντα που παράγονται στην ευρύτερη περιοχή του Πάρνωνα, είναι υψηλής διατροφικής αξίας και έχουν κατακτήσει τις πρώτες θέσεις στις γαστρονομικές δημιουργίες υψηλού επίπεδου και κορυφαίας ποιότητας γνωστών σεφ μαγειρικής και ζαχαροπλαστικής.

Φεστιβάλ Γαστρονομίας και καρυδιού που φιλοξενήθηκε στο προαύλιο του Δημοτικού Σχολείου του χωριού οι παραγωγοί της Λακωνικής Γής είχαν την ευκαιρία να προβάλλουν τα προϊόντα τους.

Το ραντεβού στη Βαμβακού ανανεώθηκε για την επόμενη χρονιά, γιατί η ελληνική ύπαιθρος μας έχει ανάγκη σήμερα περισσότερο από ποτέ!

σύνταξη είδησης και φωτό:
Πέγκη Μπρούσαλη

 
 
ert.gr
 
 Αν βρήκατε το άρθρο ενδιαφέρον κλικ ΕΔΩ
Για άμεση ενημέρωση ακολουθήστε μας στο facebook και στο twitterSource link