Μέχρι τα τέλη του ερχόμενου Νοεµβρίου προγραµµατίζει ο ΟΠΕΚΕΠΕ να πληρώσει την προκαταβολή για το δεύτερο έτος Βιολογικής Γεωργίας. Για να γίνει αυτό, πρέπει πρώτα να γίνει έως το τέλος του Οκτωβρίου, η εκκαθάριση για το πρώτο έτος.

Παράλληλα, το ίδιο διάστημα (τέλη Νοεμβρίου δηλαδή) προγραμματίζει ο ΟΠΕΚΕΠΕ να γίνει και η προκαταβολή του πρώτου έτους για τη Βιολογική Κτηνοτροφία.

Τέλος, το πλάνο πληρωμών του οργανισμού λέει ότι έως τα τέλη του Νοεµβρίου, προγραµµατίζεται η πληρωµή και άλλων μέτρων του Προγράμματος Αγροτικής Ανάπτυξης 2014-2020. Ένα από αυτά, λέγεται ότι θα είναι η προκαταβολή του πρώτου έτους για το πρόγραμμα μείωσης της νιτρορύπανσης.

Το επόμενο διάστημα εξάλλου θα πληρωθούν επιχειρησιακά προγράµµατα οργανώσεων παραγωγών, προγράµµατα προώθησης οίνων και αναδιάρθρωσης αµπελώνων.

Επιπλέον, έως το τέλος του 2018, θα πληρωθεί στους δικαιούχους η εξισωτική αποζηµίωση του 2018, αλλά και όλες οι εκκρεµότητες των προηγούµενων ετών, αφού ολοκληρωθεί η σχετική διαδικασία της ανασκόπησης προηγούμενων ετών.

agrotypos.gr

The post Το χρονοδιάγραμμα πληρωμών του ΟΠΕΚΕΠΕ για εξισωτικές και λοιπά προγράμματα appeared first on Agrotes.eu.

Source link