Με επιτυχία ολοκληρώθηκε η πρώτη συνάντηση των εταίρων του έργου “LESSWASTE-Developmentofan Action Plan for the Managementof Bio-wastesattheCross-Border Region” που διοργάνωσε η εταιρεία Διαχείρισης Απορριμμάτων Δυτικής Μακεδονίας, στo πλαίσιo του προγράμματος διασυνοριακής συνεργασίας InterregIPA Cross-border Cooperation Programme “Greece- Theformer Yugoslav Republic of Macedonia 2014-2020», στην οποία συμμετείχαν οι Δήμοι Φλώρινας, Πρεσπών και Αμυνταίου. 
 
Κατά τη διάρκεια των εργασιών ανταλλάχτηκαν σημαντικές πληροφορίες σχετικά με την παρούσα κατάσταση σε θέματα πρόληψης απορριμμάτων και ανακύκλωσης στις δύο χώρες και τέθηκαν οι βάσεις για την περαιτέρω υλοποίηση του εν λόγω προγράμματος προκειμένου την επιτυχή ολοκλήρωσή του.
 
Σκοπός του προγράμματος LESSWASTEII είναι η πρόληψη της δημιουργίας αποβλήτων και η προώθηση της κομποστοποίησης στη διασυνοριακή περιοχή Ελλάδας-FYROM. 
 
Το πρόγραμμα στοχεύει στην κομποστοποίηση οργανικών αποβλήτων που προέρχονται από οικίες και επιχειρήσεις εστίασης, όπως επίσης στην οργάνωση και βελτιστοποίηση της διαχείρισης των οργανικών αποβλήτων και της κομποστοποίησης σε επίπεδο Δήμων.
 
 
ert.gr
 
 Αν βρήκατε το άρθρο ενδιαφέρον κλικ ΕΔΩ
Για άμεση ενημέρωση ακολουθήστε μας στο facebook και στο twitterSource link