Μια παραβίαση απορρήτου κατά τη διάρκεια μιας γευσιγνωσίας για τις εξετάσεις των Master Sommelier σημαίνει ότι αρκετοί υποψήφιοι έχουν χάσει τους βαθμούς που κέρδισαν και η διαδικασία θα επαναληφθεί.

Η «λεπτομερής ενημέρωση» σχετικά με τους οίνους που αποτέλεσαν μέρος της δοκιμής γευσιγνωσίας του περασμένου μήνα διέρρευσε όπως δήλωσε στις 9 Οκτωβρίου το τμήμα Master Sommeliers Americas. Όπως ανακοινώθηκε θα ακυρωθούν τα αποτελέσματα του τμήματος γευσιγνωσίας του Master Sommelier Diploma Examination 2018.

Παρόλο που οι υποψήφιοι θα έχουν τη δυνατότητα να επαναλάβουν την εξέταση, η κίνηση απομάκρυνε αποτελεσματικά 23 Master Sommeliers από τον πρόσφατα κερδισμένο τίτλο τους – έστω και προσωρινά. Μόνο ο 24ος υποψήφιος που έγινε πρόσφατα master sommelier, ο Morgan Harris, θα κρατήσει το pin badge επειδή έκανε αυτή την εξέταση γευσιγνωσίας πέρυσι.

Η συγκεκριμένη γευσιγνωσία είναι μια πολύ δύσκολη δοκιμασία.  Περιλαμβάνει τυφλή γεύση έξι οίνων σε 25 λεπτά. Το Δικαστήριο δήλωσε ότι το διοικητικό συμβούλιο ψήφισε ομόφωνα να ακυρώσει τα αποτελέσματα της γευσιγνωσίας, η οποία είχε γίνει την πρώτη εβδομάδα του Σεπτεμβρίου.

Αυτό έγινε μετά από «επαρκή αποδεικτικά στοιχεία» ότι οι εξετάσεις γευσιγνωσίας «τέθηκαν σε κίνδυνο από την αποστολή λεπτομερών πληροφοριών σχετικά με τους οίνους του tasting flight», ανέφερε το Συμβούλιο. Δεν ανέφερε κανέναν ως υπεύθυνο για την παραβίαση των κανόνων.

Τι χρειάζεται για να γίνεις Master Sommelier;

«Καταλαβαίνουμε ότι αυτή η απόφαση είναι ένα σοκ σε εκείνους που πέρασαν πρόσφατα αυτή την εξέταση και εξετάσαμε προσεκτικά τον αντίκτυπο που έχει η απόφαση μας στους νέους κατόχους και στις σταδιοδρομίες τους», δήλωσε ο Devon Broglie, MS, πρόεδρος του διοικητικού συμβουλίου.

«Δεσμευόμαστε να αναπτύξουμε μια ταχεία διαδικασία ώστε όλοι οι υποψήφιοι να μπορούν να επαναλάβουν την εξέταση γευσιγνωσίας. Η διατήρηση της ακεραιότητας της διαδικασίας εξέτασης πρέπει να είναι ύψιστη προτεραιότητά μας.»

 

Οι ενδιαφερόμενοι somelliers ενημερώθηκαν νωρίτερα αυτή την εβδομάδα για την παραβίαση και την απόφαση του διοικητικού συμβουλίου, μόλις ένα μήνα μετά τον εορτασμό των νέων τίτλων τους σε αυτό που ο Broglie είχε προηγουμένως ονομάσει «το πιο επιτυχημένο Master Sommelier Diploma Examination στην ιστορία των Master Sommeliers!

Master of wine vs Master sommelier: Ποια είναι η διαφορά;

Αναρτήθηκε Κυριακή, 14 Οκτώβριος 2018, 12:52. Κατηγορία Ειδησεις  

ΠΗΓΗ