Το Prosecco βρίσκεται σε πορεία παραγωγής περίπου 600 εκατομμυρίων φιάλων από τη συγκομιδή του 2018, καθιστώντας την περιοχή σχεδόν διπλάσια σε παραγωγή από την κλίμακα της Champagne.

Σύμφωνα με το consorzio για το DOC Prosecco, η φετεινή σοδειά αναμένεται να αποδώσει “3.700.000 hl πιστοποιημένου οίνου”, από τα 23.000 εκτάρια αμπελώνων στην περιοχή.
Αυτό είναι το ισοδύναμο 493,3 εκατομμυρίων φιαλών Prosecco, σε σχέση με την παραγωγή περίπου 440 εκατομμυρίων φιαλών από τη συγκομιδή του περασμένου έτους, η οποία επηρεάστηκε από τις δυσμενείς καιρικές συνθήκες στην περιοχή, από τους παγετούς της άνοιξης μέχρι τη ξηρασία του καλοκαιριού.

Εν τω μεταξύ, αν και δεν έχουν ακόμη αποκαλυφθεί οι ακριβείς ποσότητες, αναμένεται ότι η περιοχή DOCG για το Prosecco Superiore – η οποία ανέρχεται σε περίπου 5.000 εκτάρια – θα πρέπει να αποφέρει περισσότερα από 100 εκατομμύρια φιάλες.

Prosecco : όλα όσα θα θέλετε να ξέρετε για τον αφρώδη οίνο της Ιταλίας

Στον περυσινό λιγότερο παραγωγικό τρύγο, οι πόλεις DOCG του Conegliano, Valdobbiadene και Asolo έδωσαν μαζί 100m μπουκάλια Prosecco, με το vintage 2018 να αναμένεται να ξεπεράσει αυτό τον αριθμό.

Σχολιάζοντας τη συγκομιδή αυτής της χρονιάς, ο Innocente Nardi, πρόεδρος της κοινοπραξίας Conegliano Valdobbiadene Prosecco, δήλωσε ότι οι αποδόσεις ανά εκτάριο “θα είναι οριακά υψηλότερες από το 2017”, σημειώνοντας ότι η ποιότητα των σταφυλιών θα είναι επίσης ανώτερη.

Συνδυάζοντας τις περιφέρειες DOC και DOCG της παραγωγής Prosecco, αναμένεται ότι η συνολική παραγωγή του ιταλικού αφρώδους οίνου θα μπορούσε να ξεπεράσει τα 600 εκ. μπουκάλια σχεδόν διπλάσια από τον όγκο σαμπάνιας από το τρύγο του 2018 που πρόκειται να αποφέρει 315m μπουκάλια κρασιού από τα 33.000 εκτάρια.

Επίσης, όπως και η Champagne – η οποία επιτρέπει τη συγκομιδή σταφυλιών για «αποθεματικό» για μελλοντική προμήθεια κρασιού – η συγκομιδή του φετινού έτους στην περιοχή DOC Prosecco θα χρησιμοποιηθεί για να δημιουργηθεί μια πρόσθετη προμήθεια κρασιού για κυκλοφορία στα επόμενα χρόνια.

Διαβάστε ακόμα: Ποια είναι η διαφορά Σαμπάνιας-Prosecco και γιατί η σαμπάνια κοστίζει περισσότερο;

 Τράπεζες, Prosciutto, Prosecco και κρίση

Αναρτήθηκε Κυριακή, 7 Οκτώβριος 2018, 0:16. Κατηγορία Ειδησεις  

ΠΗΓΗ