Η λίμνη Γιανγκσένγκ στην ανατολική επαρχία της Κίνας Τσιανγκού, είναι γνωστή για την παραγωγή των καλύτερων καβουριών γλυκού νερού στη χώρα. Φέτος οι ιθύνοντας υιοθέτησαν μία έξυπνη τεχνολογία ευφυούς εφοδιαστικής, καθώς και τεχνολογία blockchain για να εξασφαλίσουν τη φρεσκάδα και την αυθεντικότητα της λιχουδιάς του φθινοπώρου.

Αποτελεί έθιμο για τους Κινέζους να τρώνε καβούρια το φθινόπωρο όπου το κρέας τους είναι πολύ νόστιμο ειδικά στη διάρκεια της Μεγάλης Γιορτής του Φθινοπώρου που φέτος εορτάσθηκε στις 24 Σεπτεμβρίου, και της Εθνικής Εορτής που διαρκεί μία εβδομάδα από τις 1 έως και τις 7 Οκτωβρίου

Έχοντας το μέγεθος μιας ανθρώπινης παλάμης, τα καβούρια που εκτρέφονται στη λίμνη Γιανγκσένγκ είναι πολύ πλούσια σε πρωτεΐνες και αμινοξέα και τόσο νόστιμα που έχουν καταχωρηθεί ως ΠΟΠ προϊόν.

Η παραγωγή φέτος καβουριού από τη λίμνη εκτιμάται σε περίπου 1.300 τόνους, σχεδόν 200 τόνους λιγότερους από πέρυσι.

Ωστόσο, λόγω της μείωσης των περιοχών που εκτρέφονται καβούρια σε μία προσπάθεια να εξασφαλισθεί η ποιότητα των υδάτων, τα καβούρια θα είναι πολύ μεγαλύτερα με καλύτερη γεύση.

Σε μία από τις βάσεις αναπαραγωγής στην πόλη Τσανγκζού τα καβούρια τρέφονται με ψάρι βαθέων υδάτων και εκτρέφονται σε λίμνες με αυστηρό ποιοτικό έλεγχο και άφθονο εφοδιασμό με οξυγόνο.

Το τοπικό γεωργικό τμήμα στέλνει εμπειρογνώμονες κάθε χρόνο για να εκπαιδεύσει τους αγρότες, ώστε να εφαρμόσουν καλύτερα την οικολογική κουλτούρα στη διαδικασία αναπαραγωγής και να διεξαγάγουν δοκιμές ποιότητας. 

 
 
 Αν βρήκατε το άρθρο ενδιαφέρον κλικ ΕΔΩ
Για άμεση ενημέρωση ακολουθήστε μας στο facebook και στο twitter
 Source link