Σύγκλητος ΤΕΙ Θεσσαλίας: Απορρίπτουμε το Σχέδιο «Γαβρόγλου» για τη συγχώνευση με το Παν. Θεσσαλίας και ζητούμε την απόσυρση του .
Εφόσον ο υπουργός επιμείνει στις διατάξεις του Σχεδίου Νόμου και μετά τη διαβούλευση το ΤΕΙ Θεσσαλίας δεν θα δεχθεί τη συγχώνευση με το Παν. Θεσσαλίας .
Η Σύγκλητος ζητά την υλοποίηση της εξαγγελίας του Υπουργού, κατά την πρόσφατη επίσκεψή του στη Λάρισα, για στήριξη των Ιδρυμάτων που επιθυμούν να ακολουθήσουν αυτόνομη πορεία (σ.σ. ο υπουργός είχε δηλώσει ότι όποιο ΤΕΙ δεν επιθυμεί συνέργεια με Πανεπιστήμιο μπορεί να παραμείνει ΤΕΙ)

Η Σύγκλητος του ΤΕΙ Θεσσαλίας που συνεδρίασε εκτάκτως σήμερα αποφάσισε , κατά πλειοψηφία:

Α. Να απορρίψει το Σχέδιο Νόμου για το νέο Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας

Β. Να ζητήσει απ΄τον υπουργό την απόσυρση του Σχεδίου Νόμου, και

Γ. Να μην δεχθεί να συγχωνευθεί με το πανεπιστήμιο Θεσσαλίας, εάν ο Κ. Γαβρόγλου επιμείνει στις διατάξεις του Σχεδίου Νόμου, που βρίσκονται σε δημόσια διαβούλευση

Η ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΗΣ ΣΥΓΚΛΗΤΟΥ

Ειδικότερα η απόφαση της Συγκλήτου έχει ως εξής:

Μετά τη δημοσιοποίηση του Σχεδίου Νόμου από το Υπουργείο Παιδείας για το νέο Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας και την κατάργηση του Τ.Ε.Ι. Θεσσαλίας, η Σύγκλητος του Τ.Ε.Ι Θεσσαλίας, σε έκτακτη συνεδρίασή της, σήμερα 01-10-2018, αποφάσισε κατά πλειοψηφία:

1. Την απόρριψη του προτεινόμενου σχεδίου νόμου και την άμεση απόσυρσή του από το Υπουργείο.

2. Την υλοποίηση της εξαγγελίας του Υπουργού, κατά την πρόσφατη επίσκεψή του στη Λάρισα, για στήριξη των Ιδρυμάτων που επιθυμούν να ακολουθήσουν αυτόνομη πορεία (σ.σ. ο υπουργός είχε δηλώσει ότι όποιο ΤΕΙ δεν επιθυμεί συνέργεια με Πανεπιστήμιο μπορεί να παραμείνει ΤΕΙ) .Source link