Έκτακτη Σύγκλητος σήμερα στις 12 το μεσημέρι
Στα “κάγκελα” βρίσκονται οι Πρυτανικές Αρχές του ΤΕΙ Θεσσαλίας, μετά την δημοσιοποίηση από το υπουργείο Παιδείας του Σχεδίου Νόμου για το νέο Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας.

Οι Πρυτανικές Αρχές του Ιδρύματος έχουν συγκαλέσει έκτακτη Σύγκλητο για αύριο Δευτέρα, στις 12 το μεσημέρι, προκειμένου να λάβουν πρωτοβουλίες και θέσεις επί του Σχεδίου Νόμου.

Παράλληλα ο Πρύτανης του ΤΕΙ Θεσσαλίας Ξενοφών Σπηλιώτης μιλώντας στο esos, δήλωσε:

Εχουμε καταθέσει δυο φορές προτάσεις στο υπουργείο Παιδείας, οι οποίες ήταν ομόφωνες της Συγκλήτου. Δεν λήφθηκε τίποτα υπόψιν.

Στο Σχέδιο Νόμου που ανακοινώθηκε προστέθηκαν δύο νέα ηχηρά στοιχεία , στο αρθρο 1 που μιλούν για διάλυση των ΤΕΙ Θεσσαλίας και Στερεάς Ελλάδας, δηλαδή ξαφνικό θάνατο.

Επιπλέον το προοίμιο του Σχεδίου Νόμου αναφέρει ότι βασίστηκε σε ομόφωνη απόφαση της Επιτροπής “Γαβρόγλου”, στην οποία και συμμετείχα. Δεν υπάρχει καμία ομόφωνη απόφαση της Επιτροπής και σε ότι με αφορά έχω διαφωνήσει.

Ο Πρύτανης του ΤΕΙ Στερεάς Ελλάδος

Ο Πρύτανης του ΤΕΙ Στερεάς Ελλάδας Πέτρος Λάμψας δήλωσε στο esos ότι “Εμείς είχαμε μία απόφαση της Συγκλήτου , πολλά σημεία της οποίας δεν συμπεριλήφθησαν στο Σχέδιο Νόμου”.

 
 
 
 Αν βρήκατε το άρθρο ενδιαφέρον κλικ ΕΔΩ
Για άμεση ενημέρωση ακολουθήστε μας στο facebook & στο twitterSource link