Παρά τις δεσμεύσεις για αποδοτική χρήση πόρων με στόχο την προώθηση της «έξυπνης γεωργίας», φαίνεται ότι η πλήρης κάλυψη με ψηφιακά ευρυζωνικά δίκτυα εκτός των μεγάλων γερμανικών πόλεων είναι η εξαίρεση και όχι ο κανόνας, δυσχεραίνοντας την εργασία των αγροτών.

Παρόλο που στη Σουηδία πάνω από 60% και στην Ισπανία πάνω από το 45% όλων των νοικοκυριών διαθέτουν συνδέσεις οπτικής ίνας, μόνο το 2,3% των νοικοκυριών στη Γερμανία απολαμβάνει διαδίκτυο υψηλών ταχυτήτων.

Πρόσφατη μελέτη της γερμανικής ένωσης αγροτών (DBV) διαπιστώνει ότι η κατάσταση αυτή έχει σημαντικές συνέπειες ιδιαίτερα στις αγροτικές περιοχές, καθώς το 77% των αγροτών στη χώρα είναι δυσαρεστημένοι από την ταχύτητα της σύνδεσης στο Διαδίκτυο.

«Όσον αφορά την κάλυψη δικτύου, η Γερμανία βρίσκεται πλέον στη χαμηλότερη θέση σε ευρωπαϊκό επίπεδο. Χωρίς τη σωστή υποδομή, οι αγρότες δεν θα μπορούν να χρησιμοποιούν τις νέες τεχνολογίες, όπως θα ήθελαν», τονίζει ο Δρ. Josef Efken από το Ινστιτούτο Thünen. «Με τον τρόπο αυτό πλήττεται η ανταγωνιστικότητα της γεωργίας μας».

euractiv.gr
 Αν βρήκατε το άρθρο ενδιαφέρον κλικ ΕΔΩ
Για άμεση ενημέρωση ακολουθήστε μας στο facebook & στο twitterSource link