Mε μία σειρά ενημερωτικών εκδηλώσεων σε Τυμπάκι Ηρακλείου και Ιεράπετρα η Bayer παρουσίασε στο σύνολο των συνεργατών της στην περιοχή της Κρήτης το νέο, καινοτόμο προϊόν φυτοπροστασίας – εντομοκτόνο Sivanto prime. Oι εκδηλώσεις πραγματοποιήθηκαν στις 25 και 26 Σεπτεμβρίου με σκοπό να προσφέρουν γνώση για το νέο αυτό εργαλείο για τους παραγωγούς που θα τους προσφέρει δραστική λύση για το δύσκολο πρόβλημα των αλευρωδών, αλλά και των αφίδων.

 

Τις εκδηλώσεις προλόγισε ο Γενικός Διευθυντής του Τομέα Επιστήμης Γεωργίας της Βayer, Aπόστολος Κλοντζάρης ο οποίος αφού ευχαρίστησε τους παρευρισκόμενους για τη μακροχρόνια συνεργασία τους επισήμανε πως με το Sivanto prime η Bayer αποδεικνύει πως δεν φέρνει απλά προϊόντα, αλλά ολοκληρωμένες λύσεις για τη γεωργία, γενικότερα και για την οικονομία. Στη συνέχεια ο Dr Georg Raupach, Global Product Manager του προϊόντος ανέφερε πως  η επίτευξη της έγκρισης στη χώρα αποτελεί ορόσημο για την Bayer καθώς η Ελλάδα πρώτη άνοιξε το δρόμο για τις εγκρίσεις στη νότια ζώνη της Ευρώπης. Θα πρέπει να τονισθεί πως σε ολόκληρη την Ευρώπη μέχρι σήμερα μόνο η Ολλανδία είχε πάρει έγκριση για το ίδιο Προϊόν.

 

Ο κ. Μάνος Χαρκιολάκης, Grower & Channel Μanager της Bayer Ελλάς για τα φρούτα και τα λαχανικά αναφέρθηκε στα οφέλη και το ευρύ φάσμα δράσης του προϊόντος τονίζοντας: “To SIVANTO® prime, είναι ένα καινοτόμο διασυστηματικό εντομοκτόνο, με νέα δραστική ουσία από καινούρια χημική ομάδα, για τον αποτελεσματικό έλεγχο των μυζητικών εντόμων. Συγκεκριμένα, η δραστική ουσία του SIVANTO® prime ονομάζεται flupyradifurone και είναι εμπνευσμένη από την φυσική ουσία στεμοφολίνη, ουσία η οποία απομονώθηκε από το Stemona japonica, ένα φαρμακευτικό φυτό που συναντάται κυρίως στην Νοτιοανατολική Ασία.

 

Οι παρευρισκόμενοι είχαν επίσης την ευκαιρία να ενημερωθούν από τον καθηγητή κο Μ. Ροδιτάκη για τις μελέτες που εκπόνησε για το SIVANTO prime εναντίον των ιώσεων που προκαλούνται από τους αλευρώδεις. Επίσης, παρουσιάστηκαν αποτελέσματα  πειραματισμού τόσο από την Ελλάδα όσο και από τη Νότια Ευρώπη που αφορούν αποτελεσματικότητα, συμβατότητα του προϊόντος με άλλα φυτοπροστατευτικά σκευάσματα καθώς και με ωφέλιμα από τη Δρ. Β. Μαυροειδή, Συντονίστρια Πειραματισμού της Bayer Ελλάς.

 

Στο φάσμα δράσης του SIVANTO® prime περιλαμβάνονται οι αφίδες, οι αλευρώδεις, τα τζιτζικάκια και ορισμένα κοκκοειδή. Στην Ελλάδα εγκεκριμένες καλλιέργειες είναι τα σολανώδη και κολοκυνθοειδή υπαίθρου και θερμοκηπίου, το αμπέλι, ο καπνός, τα μηλοειδή, το μαρούλι υπαίθρου και τα καλλωπιστικά, η φράουλα, τα σμέουρα και τα βατόμουρα θερμοκηπίου.

 

Τo SIVANTO® prime, με τις εξαιρετικές ιδιότητες που το χαρακτηρίζουν, προσφέρει στον παραγωγό  έναν περισσότερο βιώσιμο, υπεύθυνο και εύκολο τρόπο διαχείρισης της καλλιέργειάς του.

 

Η Bayer επικεντρωμένη στον πελάτη ανέπτυξε το SIVANTO® prime με στόχο να ικανοποιεί τις ανάγκες της σύγχρονης γεωργίας και ταυτόχρονα τις αυστηρές απαιτήσεις, ως προς τον σεβασμό στο περιβάλλον, την εκλεκτικότητα στους στόχους και τη βιώσιμη διαχείριση της καλλιέργειας.

 

 

Περισσότερες πληροφορίες στην ιστοσελίδα του Sivanto στην διεύθυνση www.sivanto.bayer.com

ΠΗΓΗ